El teu blog de Linux en català

Nautilus Elementary, una versió simple del Nautilus

Nautilus té dos modes de funcionament bàsics: un que és conegut com el “mode navegador”, que fan servir distribucions com l’Ubuntu o l’OpenSUSE i un altre mode simplificat que el fan servir distribucions com Fedora o Gentoo. El mode navegador ofereix tot un seguit d’afegits com les diferents barres d’eines, la subfinestra lateral, etc. El mode simplificat té poca cosa, només mostra les carpetes, sense gaire opcions.

Nautilus Elementary és un nou mode que simplifica lleugerament el mode navegador tot mantenint la barra d’eines però estalviant el màxim espai possible també amb la possibilitat d’amagar el menú superior i la subfinestra lateral. El resultat el podeu veure a la següent captura (per afegir o llevar el menú superior, feu servir la combinació Alt+M):

Nautilus elementary amb menú i subfinestra lateral

Instal·lació

Aquells qui tingueu Ubuntu, podeu fer servir el següent repositori PPA (tingueu en compte que si ja teníeu alguna altra versió “alternativa” del Nautilus, això la reemplaçarà):

sudo add-apt-repository ppa:am-monkeyd/nautilus-elementary-ppa
sudo apt-get update && sudo apt-get upgrade

Amb això ja s’instal·larà tot. Haureu de matar el Nautilus i tornar-lo a iniciar (simplement obrint qualsevol carpeta):

pkill nautilus

Desinstal·lació

Per a la desinstal·lació caldrà que elimineu el repositori que heu afegit abans i torneu a instal·lar el nautilus. Per fer-ho, podeu instal·lar el paquet ppa-purge, que bàsicament permet eliminar repositoris PPA de la mateixa manera que els afegit: amb una ordre per terminal. Un cop instal·lat, executeu:

sudo ppa-purge ppa:am-monkeyd/nautilus-elementary-ppa

sudo apt-get update && sudo apt-get install nautilus

Nautilus Elementary: mode més simplificat

Deixa un comentari

Your email address will not be published.