El teu blog de Linux en català

Primer manual d’animació 3D en català

Des de fa un any, en Miquel Pérez ha estat treballant en un projecte prou interessant que s’ha materialitzat en forma de llibre electrònic en català sobre l’animació en 3D. Aquest llibre té una llicència Creative Commons, de forma que es pot compartir gratuïtament. El llibre porta per títol “Animació 3D mitjançant programari lliure”, i en ell s’expliquen les bases de l’animació en 3D amb programari lliure. Us adjunto la descripció que en fa el propi autor en el bloc AnimarEnLlibertat:

El manual explica d’una manera bàsica i aplicable a tots els programes 3D les diferents etapes d’una producció animada, disseny de personatges, guió, modelatge, textures i materials, il·luminació, render, rigging… i després explica d’una manera més especifica com es duen a terme amb programari lliure, concretament amb Blender. També explica que és el programari lliure d’una manera bàsica i introductòria i certs recursos cinematogràfics també a mode molt introductori.
Un llibre que pot ser interessant per aquella gent interessada en el món del 3D (fent servir qualsevol programa), a la gent interessada en el programa Blender, i a tots aquells també atrets pel món del programari lliure.

En el propi bloc AnimarEnLlibertat, trobareu un enllaç des del qual us podeu descarregar aquest llibre.

El bloc d'animació 3D en llibertat

El bloc d'animació 3D en llibertat

En aquesta anotació de SomGNU que ha escrit el propi autor (i que us recomano que llegiu), explica que té intencions que el projecte esdevingui molt més ampli, i obre les portes a col·laborar en ampliar aquest manual a qualsevol que tingui coneixements d’algun d’aquests aspectes:

 • Programari lliure
 • Disseny de personatges
 • Guionisme
 • Modelatge (orgànic o inorgànic)*
 • Materials i textures (aquí entra qualsevol que conegui teoria del color…)
 • Rigging (també anomenat andamiatge)
 • Animació
 • Il·luminació
 • Render
 • Edició de vídeo
 • Edició de so

Per a contactar amb ell, ha deixat aquesta adreça de contacte: miki3737@gmail.com

Si teniu coneixements sobre algun dels àmbits indicats, us animo que us hi poseu en contacte, perquè sembla un projecte molt engrescador.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.