El teu blog de Linux en català

Fons d'escriptori "amb rellotge"

Wallpaper Clocks és una aplicació que mostra fons d’escriptori varis amb un rellotge en temps real que es mostra a dins del mateix fons. Bàsicament, amb l’ús d’un screenlet (els ginys de l’escriptori GNOME) es pot aconseguir això: i els fons d’escriptori que es poden fer servir són realment bonics i graciosos. A més, funciona a GNOME, KDE i XFCE.

Tot i que es fa servir un screenlet, el fons d’escriptori real no serà part de l’screenlet, sinó un fons d’escriptori que canvia cada minut o, fins i tot, cada dia (segons el fons d’escriptori que trieu). Per descomptat, a l’igual que ja vam fer amb ell fons d’escriptori del mapa del món en temps real, això també es podria fer mitjançant un script “senzill”. Per començar, instal·leu els screenlets (tot i que l’ordre és per ubuntu, els screenlets els trobareu a totes les distribucions):

sudo apt-get install screenlets

Un cop instal·lats, podreu executar el gestor d’screenlets a Aplicacions > Accessoris. Ara haureu de baixar l’screenlet Wallpaper Clocks. Un cop baixat, a la finestra d’screenlets haureu de fer clic sobre “Install” i seleccionar el fitxer que heu baixat. Si us avisa que no està empaquetat correctament, podeu ignorar aquest error.

L’últim pas consisteix en baixar els anomenats Wallpaper Clocks i desar-los a una carpeta del vostre usuari (jo, per exemple, ho he deixat a /home/pau/Imatges/wallclock/). Amb l’screenlet instal·lat i els wallpaper clocks a la carpeta, podreu executar l’screenlet fent clic sobre ell i després fent clic sobre “Start/Stop” (al panell de l’esquerra), veureu com apareix un xicotet rellotge a l’escriptori.

screenlets-gestioHaureu de fer clic amb el botó dret sobre el rellotge i clicar sobre “Install Wallpaper Clock”. S’obrirà una finestra i haureu de navegar fins a la carpeta on heu desat els wallpaper clocks, i això serà tot.

instal-wallpaper-clock

Ací teniu més “wallpaper clocks”, feu clic sobre ells per instal·lar-los.

wallpaper clocks astronaut
santa flying wallpaper clocks
sketchbook wallpaper clocks
jeans world map wallpaper clocks
wallpaper clocks the black hole
thunder wallpaper clocks

Browse all Wallpaper Clocks.

  • Roger on 6 de novembre de 2009 at 14:06

  Reply

  Son curiosos alguns, i bonits.

  Tot i això jo crec que el tema dels widgets no ha acabat de quallar mai… El vista en portava uns horribles i d’allo més frikis, i els screenlets son bonics, pero no m’aporten gaire la veritat.

  El dock te un sentit, perque fa mes llegible les finestres obertes, pero els widgets la majoria no serveixen per res.

  Aquest, es molt bonic, pero prefereixo tindre l’hora sempre visible.

  • Joan on 6 de novembre de 2009 at 14:49

  Reply

  Molt currat! Gràcies!

  • Slarti on 6 de novembre de 2009 at 20:43

  Reply

  Preciós. Sobretot amb els fons de Vlad Studios. Quin talent que tenen deu n’hi do

  • Slarti on 6 de novembre de 2009 at 22:37

  Reply

  Per cert, és cosa meva o la memòria que consumeix sobrepassa l’ignorable?

Deixa un comentari

Your email address will not be published.