El teu blog de Linux en català

Activar "Control + Alt + Esborrar" a l'Ubuntu 9.10 Karmik Koala

Reiniciar l’entorn gràfic equival, la majoria de les vegades, a reiniciar l’ordinador, amb la diferència, de que és més ràpid i no fas treballar tan l’ordinador. Per tant, és una opció molt recomanada per si teniu qualsevol tipus d’incidència.

Una de les formes que teníem per fer-ho els que portem més temps a l’Ubuntu, és mitjançant la combinació de tecles Control + Alt + Esborrar per reiniciar l’entorn gràfic si tenim algun problema amb l’Ubuntu perquè se’ns penja o no ens respon com esperem. Tanmateix, en les darreres versions de l’Ubuntu, aquesta combinació de tecles s’ha perdut.

Anem a veure com les podem habilitar un altre cop. Per fer-ho anirem al menú

Sistema > Preferències > Teclat

I sel·leccionarem la pestanya Disposicions, tal i com es mostra a la imatge

teclat

Llavors anirem a Opcions de la disposició del teclat, i seleccionem l’opció Seqüències de tecles per matar el servidor X, i marquem l’opció Control + Alt + Retrocés, tal i com es mostra a la imatge següent

teclat-2

  • Pauet on 7 de novembre de 2009 at 02:14

  Reply

  Molt bon apunt senzill i practic, moltes gracies, mai no he acabat d’entendre que se suposa que hi van guanyar suprimint aquesta combinació de tecles.

  • pol on 7 de novembre de 2009 at 13:10

  Reply

  Si, no s’enten…

  • oriolsbd on 7 de novembre de 2009 at 21:53

  Reply

  Teniu tota la raó. No entenc per què ho van treure.

  Un altre que no entenc és per què ara, quan intentes apagar el sistema, et surt la pantalla dient que trigarà 60 segons. A més, amb Jaunty això era molt senzill de deshabilitar. Amb Karmic també es pot deshabilitar, però és complicat saber per on fer-ho (si no t’ho expliquen).

  • roger on 8 de novembre de 2009 at 11:52

  Reply

  Jo utilitzava aquesta combinació de tecles per reiniciar l’entorn gràfic, quan ho necissatava. Però no m’hi havia ni fixat que feia temps que optava per reiniciar l’ordinador quan tenia algún problema (i perdia més temps) perquè no sabia com reiniciar l’entrorn gràfic. Ara que has explicat com posar la combinació de tecles per reiniciar-lo, ja ho trono a fer (i estalvio temps). Gràcies per l’apunt!

Deixa un comentari

Your email address will not be published.