El teu blog de Linux en català

Firefox 3.6 beta a GNU/Linux

Fa un parell de dies es va publicar la primera beta de Firefox 3.6. Aquesta beta fa servir el motor web de renderitzat Gecko 1.9.2, amb unes quants millores pel que afecta als desenvolupadors web, als desenvolupadors de complements i també per als usuaris finals. Entre les noves característiques que s’hi podran trobar cal destacar:

  • Ara es podrà canviar l’aspecte de la interfície amb un sol clic, tot gràcies a Personas.
  • El Firefox 3.6 alertarà als usuaris de complements antics instal·lats per tal de mantindre el sistema segur.
  • El suport de reproducció de vídeo natiu ara permet fer servir l’opció de pantalla completa i poster frames
  • Suport per al format obert de tipus de lletra WOFF.
  • JavaScript més eficient, sobretot la rapidesa de resposta i el temps d’inici.
  • Suport per a les darreres versions de CSS, DOM i HTML5.

Quant a les millores per a desenvolupadors web, podeu visitar la pàgina amb el llistat de canvis i noves característiques per a desenvolupadors. També podeu visitar la pàgina amb el llistat de canvis complet (sembla que és prou llarga). Podeu baixar les versions per a Windows, Mac OSX i GNU/Linux amb els següents enllaços:

Instal·lació

Fa un temps vaig escriure un article sobre com instal·lar qualsevol versió de Firefox en format comprimit (el que se sol trobar al web de mozilla) a qualsevol distribució GNU/Linux (aneu amb compte amb això, ja que existeix un pas que elimina l’enllaç simbòlic al firefox original, haureu d’ometre eixe pas). Si teniu Ubuntu, també podeu fer servir els següents repositoris:

sudo add-apt-repository ppa:ubuntu-mozilla-daily
sudo apt-get update && sudo apt-get install firefox-3.6

firefox3.6-beta

Deixa un comentari

Your email address will not be published.