El teu blog de Linux en català

GNOME 3.0: Mutter

GNOME 3.0 ja està en marxa i els desenvolupadors van treballant poc a poc i presentant els mòduls que formaran part d’aquesta nova versió. Tot i que l’equip ja va deixar clar que GNOME 3.0 no seria un canvi tan radical com sí ho va ser KDE4 respecte a KDE3, alguns mòduls com Mutter ens ensenyen que sí que haurà millores importants.

Mutter (“mare” en alemany) és un gestor i compositor de finestres que mostra i gestiona l’escriptori mitjançant OpenGL. Mutter combina un sofisticat motor de visualització que fa servir el joc d’eines Clutter (que ja fa servir Moblin) amb un sòlid gestor de finestres heretat de Metacity (el gestor de finestres actual del GNOME).

Tot i que per a fer servir Mutter no cal que siga la base del sistema de finestres, la intenció de l’equip de GNOME és que siga el nucli de visualització d’allò que serà el GNOME Shell o Moblin. Per aquesta raó, Mutter pot aumentar les seues prestacions mitjançant connectors que es fan servir per millorar l’experiència visual amb l’escriptori i revisar el sistema de comportament de les finestres.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.