El teu blog de Linux en català

Evitar que l'anell de claus ens demani la paraula de pas

A força gent li passa que, que cada cop que es connecta a una xarxa Wifi coneguda, l’anell de claus li demana la seva contrasenya per accedir a la clau de la xarxa (generalment, cada cop que engeguem l’ordinador). És un comportament que, tot i que no és crític, amb el temps es pot tornar molest.

Què ha passat? Per què ens la demana? El primer cop que ens connectem a una xarxa Wifi qualsevol, ens apareix un missatge dient que es crearà un anell de claus amb la contrasenya de les xarxes Wifi a que ens connectem. El que passa és que, si no ens hi fixem, sembla que ens demani la nostra paraula de pas. Li posem, i a partir de llavors aquesta és la paraula de pas de l’anell de claus. El que cal fer és, aquest primer cop, prémer Enter sense introduir cap clau.

Ara bé, si ja li hem posat una paraula de pas a l’anell de claus (i, per tant, ens la demana cada cop), com la traiem? La veritat és que no és molt complicat, però perdrem les claus que hi hagi guardades (perquè realment esborrarem l’anell de claus) o sigui que és important tenir a mà la contrasenya de la xarxa Wifi per tornar-la a posar. Per eliminar l’anell de claus, només cal esborrar (o millor encara, fer una còpia de seguretat) dos fitxers. En el nostre cas, els renombrarem:

cd /home/el_nostre_usuari/.gnome2/keyrings
mv default.keyring default.keyring.old
mv login.keyring login.keyring.old

Pot ser que el segon “mv” falli perquè no existeixi el fitxer login.keyring (és correcte, depèn de la versió de distribució que tinguem el crea o no). Quan hàgim renombrat els fitxers, si ens tornem a connectar a la Wifi ens demanarà la seva contrasenya (la de la Wifi). L’entrem, i després ens sortirà un missatge dient que crearà l’anell de claus, i ens preguntarà quina paraula de pas li volem posar. Acceptem sense entrar cap paraula de pas (ens demanarà confirmació) i, a partir de llavors, ja no caldrà entrar cap paraula de pas quan l’ordinador es connecti a la xarxa Wifi.

Si hi ha qualsevol problema, sempre es pot acabar renombrant amb el nom original els fitxers .old que hem desat, i tornarà a demanar la paraula de pas de l’anell de claus.

  • guillem on 27 d'agost de 2009 at 12:35

  Reply

  Molt bon truc! La veritat és que sempre m’havia preguntat com es podia treure aquesta molesta contrasenya de l’anell de claus, ja que penso que si algú està usant el teu ordinador, pequè necessita autorització per connectar-se a xarxes wifi?

  En resum, molt bon truc però trobo que hi hauria d’haver una manera de canviar la contrasenya de l’anell de claus sense haver d’esborrar el fitxer de configuració.

  Salut!

  • Joze on 27 d'agost de 2009 at 20:27

  Reply

  Hola Oriol.
  En Ubuntu 9.04 se puede eliminar la contraseña del anillo de claves.

  Para ello, entramos en el anillo de claves (Aplicaciones > Accesorios > Contraseñas y claves de cifrado), nos vamos a la pestaña “Contraseñas” y hacemos click con el botón derecho sobre “Contraseñas: default”. Escogemos: “Cambiar la contraseña”

  En Contraseña antigua pones la contraseña actual y dejas la nueva contraseña en blanco. Te advertirá que a partir de ahora se guardarán las contraseñas en modo no seguro, le dices que sí, que no te raye, que no eres un paranoico de la seguridad…

  A partir de este momento, encenderás tu ordenador y se conectará a tu Wireless sin preguntarte ná de ná (y conservando todas las contraseñas guardadas que tenías en el anillo)

   • Xavier Segura on 14 de juliol de 2013 at 07:14

   Reply

   He provat el métode que proposa en Joze (U12.04) i m’ha funcionat molt bé.
   Gràcies Joze per la teva aportació.

  • oriolsbd on 27 d'agost de 2009 at 21:53

  Reply

  Ei, Joze.

  Gracias por tu aportación. Realmente, mucho más fácil. 🙂

  • manel on 14 d'agost de 2010 at 16:29

  Reply

  Si al quadre diàleg de les propietats de la connexió wi-fi, edites i marques “Disponible per a tots els usuaris” tampoc no et demanarà la clau per desblocar l’anell. Sense haver de tocar res de l’anell. Salut.

  • Lluís on 26 d'abril de 2011 at 20:04

  Reply

  encomptes de default.keyring és predeterminat.keyring si la versió és en català en la versió d’ubuntu 10.10… i funciona correctament. Ja no em demana més les claus dels anells.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.