El teu blog de Linux en català

Fedora 12 (Constantine) Alpha

Ahir va sortir la versió Alpha de Fedora 12 (Constantine). Fedora és una de les distribucions més conegudes i utilitzades, i sempre s’ha caracteritzat per proporcionar les últimes versions del programari GNU/Linux. En principi, aquesta Alpha estava programada per la setmana passada, però el seu llençament s’ha endarrerit una setmana. Si voleu provar-la, podeu baixar-vos el DVD d’instal·lació a la pàgina de descàrrega de la versio Alpha de Fedora 12. Hi trobareu les versions de 32 bits, 64 bits i per a PowerPC.Logo de Fedora 12 Alpha

Podeu trobar les característiques principals d’aquesta versió Alpha a les notes de la versió. Entre les novetats que presenta Fedora 12, cal destacar:

  • Millor suport per a webcams
  • Empathy substitueix Pidgin com a programa de missatgeria predeterminat
  • Utilització de Gnome 2.27.90 beta (que acabarà esdevenint Gnome 2.28) i KDE 4.3.
  • Millores en el PulseAudio
  • Millores en la gestió de l’energia

Sobretot, de moment NO ÉS RECOMANABLE INSTAL·LAR-LO EN ENTORNS PRODUCTIUS, NI PER A ORDINADORS DE SOBRETAULA HABITUALS (excepte si teniu clar què significa una versió Alpha i n’assumiu les possibles conseqüències). Cal tenir molt clar que es tracta encara d’una versió de proves. Aquestes versions serveixen per a poder provar les seves noves funcionalitats, i trobar-hi possibles errades per tal de notificar-les i que les versions definitives siguin molt estables.

En aquesta pàgina podeu trobar el calendari de llençament de Fedora 12. La versió final està prevista per al 10 de Novembre.

2 comments

    • Joan on 27 d'agost de 2009 at 00:05

    Reply

    16 bits? Pensava que estava obsolet ja O.o. Segur que no t’has saltat una potència de 2? XD

    El que més m’atrau de Fedora és precisament això que dius a l’inici, el fet d’adoptar les últimes versions del programari. Sempre ens quedaran els PPA ^^’

    Salut.

    • oriolsbd on 27 d'agost de 2009 at 07:08

    Reply

    Ostres! Quin “despiste”!

    I mira que, quan ho anava escrivint, anava pensant: “Això no acaba de sonar bé del tot, però no sé per què…”.

    Ja ho he corregit, moltes gràcies. 🙂

Deixa un comentari

Your email address will not be published.