El teu blog de Linux en català

Un nou tauler de control per al GNOME

Un dels desenvolupadors de GNOME sembla que està treballant en crear un nou tauler de control per al GNOME. Com molts ja en sabreu, fa un parell d’anys es va publicar un tauler de control que no va tindre molt d’èxit. Tot i que la finalitat era bona, l’usabilitat i la claredat era prou dolenta: massa coses en una sola finestra. Aquest era l’aspecte:

control_center_today_small.png

El nou tauler vol solucionar les mancances i problemes que tenia l’anterior, sobretot reduïnt la mida del mateix. És a dir, tractar de no posar-ho TOT en la mateixa finestra i subdividir-ho en grups (gairebé igual que el tauler de control del sistema operatiu Mac OSX). D’aquesta manera, la nova versió proposada seria:

NewLook_1_Smaller.png

Que sembla prou més senzilla i clara (deixant a banda el fet que alguns detalls són excessivament semblants als de l’OSX). És important deixar clar que prendre les coses bones dels altres per millorar nosaltres mateixos és una cosa que no es pot evitar, així que aquesta seria una gran millora per a GNOME.

Podeu conèixer més coses visitant el bloc del desenvolupador a live.gnome.org. Allà també trobareu un vídeo/demo en versió Flash sobre el funcionament d’aquest nou tauler de control.

  • Ferran on 26 d'agost de 2009 at 21:09

  Reply

  No ens hauria d’importar que les aplicacions a GNU/Linux s’assemblin a les d’altres SO. El software lliure no es tracta de no voler ser com els altres en tot, només té a veure amb les llibertats que se li dóna al software. Si un programa tancat és tècnicament bo, no ens hauria de fer res calcar-lo i fer-lo lliure.

  • Roger on 27 d'agost de 2009 at 13:53

  Reply

  L’anterior era horrible… i la distribució actual es molt dolenta. Per fi a Linux es solucionen les coses que realment no estan bé.

  A aquest ritme, no quedara res per millorar!

  • Pau on 27 d'agost de 2009 at 16:44

  Reply

  Jajajaja, no caurà eixa breva!!

  • Josep on 27 d'agost de 2009 at 19:08

  Reply

  És, gairebé, calcadet al de l’XFCE. Sempre considerant que el de l’XFCE té moltes menys funcionalitats, clar. Però l’aspecte, “clavaet, clavaet”, que dieu per aquí baix 😉

  • Pau on 27 d'agost de 2009 at 19:40

  Reply

  Hahahaha, sí, sí que és veritat… és clavaet!

  • Pauet on 28 d'agost de 2009 at 06:46

  Reply

  Doncs m’alegra que os agradi el nou disseny, però per mi l’actual també és perfectament clar i usable.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.