El teu blog de Linux en català

Kubuntu netbook

Els darrers dies hem publicat dues notícies que, en un principi, no tenien per què estar relacionades. Per una part, vam anunciar el projecte Plasma per a ultraportàtils, una variant de KDE adaptada a aquest tipus d’ordinadors; i per altra part, la publicació d’Ubuntu 9.04 Alfa.

Algú preguntava si existia alguna distribució amb la qual provar aquesta versió de Plasma per a ultraportàtils. En un principi no en vaig trobar cap, però a l’anunci d’Ubuntu 9.04 Alfa4 vaig veure una cosa que em va picar la curiositat: entre tots els “sabors” d’ubuntu, justament a la part de Kubuntu, vaig trobar Kubuntu Netbook.

Així que vaig baixar-la i la vaig provar. El que em vaig trobar és que aquest sabor d’Ubuntu ja fa servir aquesta versió de Plasma per a ultraportàtils. La sorpresa fou prou agradable. Per desgràcia, però, aquesta versió de KDE per a ultraportàtils ha de millorar prou. És clar que encara estem en una versió alfa, però el problema no és d’inestabilitat, sinó d’usabilitat: és un escriptori que no em va semblar del tot intuïtiu.

Proveu-la vosaltres mateixos. Podeu baixar les imatges i executar-les al VirtualBox.

kde-netbook

3 comments

  • KuBe on 16 d'agost de 2009 at 10:06

  Reply

  existeix des de mitjans de la alpha 2, jo l’he fet servir en un EeePC 900 i realment va molt bé.

  • ramon on 27 de desembre de 2009 at 18:47

  Reply

  Jo tenia un kubuntu 9.10 instal·lat en un asus eeepc.
  Hem vaig posar el escriptori “netbook” senzillament amb la següent línia de comandes:

  sudo aptitude -r install kubuntu-netbook plasma-netbook

  He reiniciat la sessió i tot surt com mostren les fotos i els vídeos que surten per Internet. Però ho he vist una mica verd, falten moltes coses entre elles la traducció al català.
  Per la qual cosa he decidit tornar al escriptori KDE4 que tenia fins ara i que m’anava molt bé.

  El que voldria saber, es com puc tornar al esriptori clàssic del KDE4 o si hi ha alguna manera d’alternar els dos escriptoris.

  Salutacions

  • Pau on 28 de desembre de 2009 at 10:46

  Reply

  Hola Ramon,

  Jo no sabria dir-te, però al fòrum tenim un company que en sap molt de KDE i que segur et podrà explicar com solucionar-ho. Fes la mateixa pregunta al fòrum! (ho dic perquè igual aquest company no llegeix aquest missatge, però al fòrum segur que ho fa).

  Salut!

Deixa un comentari

Your email address will not be published.