El teu blog de Linux en català

Temps d'arrencada: Ubuntu Karmic vs Windows 7

En el següent vídeo podeu veure, en dos ordinadors exactament iguals, quant de temps triga en arrencar el Windows 7 RC i l’Ubuntu Karmic Alfa 4. Qui creieu que guanyarà? (ja, és evident…).

  • josep on 17 d'agost de 2009 at 11:09

  Reply

  Home el windows 3.1 segur que encara arrenca més depressa. Quins serveis carrega cada S.O.? és totalment comparable?

  • Pau on 17 d'agost de 2009 at 11:18

  Reply

  Realment no és comparable. El que es comparà, però, és el fet d’instal·lar un i altre S.O. per defecte i des de cero. De fet, qualsevol distro carregarà més serveis que un Windows ja que sempre sol haver-hi més programes instal·lats que, per una o per l’altra, necessiten carregar serveis i mòduls a l’inici del sistema.

  A mi, el que m’agrada, és l’avenç que hi ha hagut en el temps d’arrencada de linux amb el pas dels anys més que la comparació amb el Windows 7, que realment és per fer una mica el tonto…

  • guillem on 17 d'agost de 2009 at 17:59

  Reply

  Relament no és comparable perquè és impossible que un windows 3.11 s’instal·li en un ordinador actual. No crec que ni que el programa reconegui la placa mare… per no parlar dels drivers pels controladors actuals, on pots trobar el controlador de video per a un 3.11? Ahh és que era un SO mode text 🙂 i per no parlar de connectar l’ordinador a internet, dubto que el 3.11 ho aconseguis fer.

  Salut!

  • Pauet on 18 d'agost de 2009 at 01:03

  Reply

  De fet segurament la diferencia es molt més gran de la que sembla. El que caldria és comparar els dos sistemes operatius en igualtat de condicions, jo mateix tinc sistema dual però el Windows XP el tinc “net” sense res que no sigui l’imprescindible per les coses que faix amb Windows, més que res jugar a les dames, només que instal·les l’office i la impressora (una multifunció HP), l’ordinador (força antiquat o reconec) queda pràcticament inservible. Al Linux (Ubuntu) en canvi puc instal·lo tot el que vull sense cap problema.

  Salutacions.

  • Oriol on 18 d'agost de 2009 at 11:26

  Reply

  I un Mac? Estaria bé comparar-ho també…

  • Pauet on 19 d'agost de 2009 at 00:43

  Reply

  Bona pensada Oriol, ja m’agradaria veure una prova a tres bandes.

  • Pau on 19 d'agost de 2009 at 07:52

  Reply

  Home, el Mac arranca prou ràpid i també té un sistema diferent d’inici quan parlem d’altres sistemes que instal·lats en un ordinador com eixe.

  • Oriol on 19 d'agost de 2009 at 13:46

  Reply

  Jo crec que Linux i Mac quedarien bastant empatats. Probablament guanyes Linux.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.