El teu blog de Linux en català

Plasma per a ultraportàtils

Ja fa un temps que s’està desenvolupant una adaptació de l’escriptori KDE per a ultraportàtils. La idea és bàsicament fer servir un escriptori que aprofite la tecnologia Plasma, amb tot un seguit d’estris activats per defecte, que aconseguisca tindre a l’abast tot allò que és bàsic amb un aspecte innovador. Fins ara, GNOME ha estat l’opció que gairebé totes les distribucions per a ultraportàtils havien triat (si no GNOME, alguna variant que fa servir GTK+).

http://www.notmart.org/images/netbook-sal-aug2009.png

A continuació podreu veure un vídeo (tamé en format OGV) on es poden comprovar les característiques implementades per a l’escriptori. Bàsicament s’ha tractat de crear diferents espais (com si foren escriptoris virtuals) i a cada un es troben certes aplicacions i estris bàsics. L’escriptori s’adapta bé a la pantalla de 9 polzades: quan s’obre el navegador, directament passa a pantalla completa; tenim un estri de cerca justament al costat del panell prinicipal i s’han habilitat els efectes bàsics del compiz que milloren encara me? l’experiència de l’usuari.

3 comments

  • sitositos on 13 d'agost de 2009 at 17:41

  Reply

  Espectacular… molt bonic, encara no he trobat per a instalar-lo, que encara no es pot? Una salutació.

  • Pau on 13 d'agost de 2009 at 19:20

  Reply

  Sembla que te l’has de compilar tu mateix. Ni tan sols és una distro. Pots descarregar-te el codi font per svn:

  svn://anonsvn.kde.org/home/kde/trunk/playground/base/plasma/netbook

  Salut!

  • jmaspons on 15 d'agost de 2009 at 12:53

  Reply

  Els efectes que utilitza el kde van integrats al gestor de finestres kwin, no s’utilitza el compiz.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.