El teu blog de Linux en català

Phoronix crea la seua pròpia distribució per testejar el rendiment dels pc's amb GNU/Linux

Phoronix és una de les pàgines webs més famoses relacionades amb el programari lliure. No només parlen d’actualitat, sinó que també solen fer anàlisi de diferent maquinari treballant amb GNU/Linux i, sobretot, cada cert temps presenten estudis de rendiment de distribucions, de sistemes de fitxers i molt més.

Fins ara, existia una aplicació anomenada Phoronix Test Suite que podíem baixar (encara podem) i amb la qual podem executar diferents tests sobre la nostra màquina per veure’n el seu rendiment. Tot i que no és del tot intuïtiu de fer servir, tampoc és super-complicat.

L’equip darrere de Phoronix ha presentat ara una distribució pròpia especialitzada en fer els tests de rendiment. Amb el nom de PTS Desktop Live (Phoronix Test Suite Desktop Live), aquesta distribució live no està enfocada a l’escriptori, sinó només als tests de rendiment.

Concretament, PTS Desktop Live ens permetrà fer tests per comprovar l’estabilitat i problemes del sistema així com el seu rendiment; integra la darrera versió de Phoronix Test Suite amb més de 50 perfils per realitzar els tests i la possibilitat de compartir els resultats amb altres usuaris; un escriptori GNU/Linux simplificat.

pts-destkop-live

Deixa un comentari

Your email address will not be published.