El teu blog de Linux en català

Com es veurà GRUB2

Les properes versions de les distribucions GNU/Linux començaran a incloure GRUB2, la nova generació del gestor d’arrencada de GNU/Linux (és a dir, el menú que ens ix al principi d’iniciar l’ordinador). Molts estareu d’acord que el seu aspecte a distribucions com Ubuntu o Fedora no és molt bonic (els d’OpenSUSE sí que s’ho han treballat).

Amb GRUB2, entre d’altres millores, es podrà canviar radicalment l’aspecte del menú i s’hi podran afegir nous dissenys. Al la pàgina grub.gibbit.com es poden veure nous dissenys per al gestor d’arrencada d’Ubuntu. Tot i que no són una delícia, ja mostren el nivell de personalització al qual s’hi pot arribar.

Cal dir que això no és del tot nou, ja que es va presentar al Google Summer Code de 2008, però caldrà veure com s’implementa en realitat amb GRUB2.

http://grub.gibibit.com/Theme_collage.png

Deixa un comentari

Your email address will not be published.