El teu blog de Linux en català

Linkat passa a fer servir paqueteria de OpenSUSE

Avui li prenc un article a SomGNU.cat per a presentar la meva opinió.

Linkat a mi sempre m’ha semblat una mica difícil de fer servir per ser que està orientada a alumnes i professors que normalment no toquen massa un ordinador i molt menys GNU/Linux. Comentava amb un professor meu que ell va provar linkat i el va trobar molt difícil, i li va agafar por a GNU/Linux. Un dia es va animar a provar Ubuntu i em va dir que ara m’entenia quan li deia que linux era molt més fàcil de fer servir que windows. Com pot ser això? La principal raó és el que explica en Pau (de SomGNU.cat), linkat es basa en Novell SuSE Enterprise que fa servir paquets relativament antics posant per damunt de tot una estabilitat extrema i el sistema en sí no és massa intuïtiu.

Ara amb Linkat 3 tot això canviarà, canvien de base, ara linkat es basarà en OpenSUSE. Això farà que es tingui paqueteria molt més actual i cuidada per part de la comunitat i evitarà que professors i alumnes agafin por a GNU/Linux.

linkat_

Deixa un comentari

Your email address will not be published.