El teu blog de Linux en català

Sobre la festa del Firefox

Alguns sabreu que el dia 16 de juliol es va celebrar la festa del Firefox a l’Espai Mallorca de Barcelona. Allà, en Toni Hermoso, l’Eduard Gamonal, l’Alina Mierlus i la Diana Coromines van fer una presentació (cada u amb el seu espai) sobre les novetats de Firefox i alguns temes de col·laboració amb Mozilla.

Per fer un resum ràpid, l’Edu el Toni van centrar-se més en les característiques noves del Firefox. Mentre que Toni ho va fer més a nivell d’usuari, tot mostrant les bonances de la barra d’adreces intel·ligent (crec que va comentar que ara té un altre nom…), algunes extensions interessants com l’Ubiquity i altres característiques generals, l’Edu va fer-ne un resum de les novetats que porta HTML5.

La Diana Coromines es va centrar en l’explicació de SUMO, el sistema que té Mozilla per a traduir les seues pàgines i productes que permet als usuaris traduir d’una forma senzilla i ràpida. Finalment l’Alina va fer una explicació més general de Mozilla i els seus projectes, animant-nos a col·laborar en qualsevol d’ells.

He d’admetre que gaudisc molt sentint parlar a gent com el Toni, l’Edu, la Diana i l’Alina: la seua transmissió és molt bona, perquè tenen molt clares les idees i es nota que “ho senten”. Aquest és un dels factors més importants a l’hora de fer algun tipus de xarrada de divulgació.

El punt en contra va ser, al meu parer, una espècie de manca de preparació i potser aprofundiment en alguns punts. Durant alguns moments la xarrada va estar parada (més per problemes tècnics) i el Toni va sofrir el problema per haver triat un tema de l’Ubiquity que té uns quants bugs. També em desconcertava el fet que durant la xarrada ells mateixos “parlaren” de qui li tocava ara o després. És clar que estem en confiança, només o comente com a factor que haguera arrodonit la vesprada.

Després de la xarrada vam fer una picaeta on vaig poder xarrar amb el Quim i el Jordi. He d’admetre que tant l’un com l’altre són persones que admire molt (sense menysprear altres). Però sempre que mantinc una xarrada amb el Jordi acabe emocionat i amb ganes de fer coses!. Després anàrem a sopar a un restaurant romanès, on la conversació continuà amb la companyia del Gil Forcada i el Jordi Serratosa (aquest últim s’ha afegit a Softcatalà recentment).

http://farm3.static.flickr.com/2515/3727549181_afa9ab7ec3_b.jpg

http://farm3.static.flickr.com/2515/3727549181_afa9ab7ec3_b.jpg

Deixa un comentari

Your email address will not be published.