El teu blog de Linux en català

ASUS: El EeePC, millor amb Windows

Llegeixo a MuyComputer aquesta mostra de que els diners ho mouen tot i que Microsoft pot fer el que li dona la gana a tot arreu.
El cas és que ASUS ha llançat una campanya publicitària del EeePC amb l’eslògan “És millor amb Windows”. Per què? No és estrany que en alguns casos estiguin al mateix preu les versions amb Linux i amb Windows? Doncs aquí tenim la resposta, llicencies de Windows XP a cost zero.
Lo més divertit de tot és que ASUS, potser té raó, als EeePC el Windows XP (sistema de fa una colla d’anys) va millor que el Xandros limitat que porten de sèrie, amb el que es poden fer poques coses i a sobre és lent. Però va, ara compara el rendiment que agafa Windows XP amb el de Ubuntu Jaunty.

asus_windows

Una altra cosa curiosa de la campanya, és que diu que és millor, però no menciona en cap moment a l’altre sistema ni el compara, de fet els arguments són força inestables.
Destaquen que ve amb microsoft works preinstal·lat, wow, quina gran cosa…
Durant els vídes de la campanya, es veuen coses curioses:
Treuen el portàtil obren la tapa i ja tenen el sistema iniciat, què ens volen fer creure? Que no triga gens a iniciar? Au va..
Fan servir la galeria d’imatges de Windows Live, que pel que recordo és força lenta, sería divertit veure com funciona en un EeePC.  A més aquesta gent treu l’internet de l’ambient, des d’una platja envien una foto, i això sense cap perifèric 3G ni res semblant…
Destaquen la webcam integrada, de lo bé que funciona amb el Windows Live Messenger. Recordo que amb Linux funciona perfectament la webcam.

De tot el que mostren no hi ha res que es faigi millor amb windows i segurament ells mateixos ho saben, ja que van ser els primers en oferir els netbooks amb Linux, però aquí mana microsoft, i les empreses es venen a la mínima (qui diu empreses, diu governs, administracions…).

Deixa un comentari

Your email address will not be published.