El teu blog de Linux en català

Uboontu: Cerques sobre Ubuntu

En Ubuntu, quan volem saber com es fa alguna cosa, trobar alguna nova utilitat o solucionar algun problema, tenim diverses fonts que podem consultar (preguntar a algun amic, els fòrums, els cercadors, etc.). En aquest sentit, molts cops el Google és el nostre millor amic. L’únic problema que pot tenir és que, a vegades, surten molts resultats que realment no tenen res a veure amb el que estem buscant.

Per a evitar aquests resultats que realment no ens interessen, podem utilitzar el cercador Uboontu. En realitat, aquest cercador utilitza el motor de cerca de Google, però restringeix la cerca a les fonts oficials, és a dir:
Fòrums
Documentació oficial
Documentació de la comunitat
– Arxius de les llistes de correu “*buntu-users”
Pàgina principal d’Ubuntu
Viquipèdia de desenvolupament d’Ubuntu
Launchpad

A més, si utilitzem Firefox, des de la pàgina d’Uboontu podem instal·lar-nos l’extensió del seu motor de cerca (que s’integra en el botó de cerques del Firefox) per a facilitar-nos el seu ús.

Com veieu, es tracta d’un cercador molt complet i útil per a temes relacionats amb Ubuntu.

  • Ferran on 18 de maig de 2009 at 13:14

  Reply

  Interessant! Hi ha cops que et passes una estona llarga ficant filtres i canviant els paràmetres de búsqueda del google per trobar allò que busques!

  • roger on 18 de maig de 2009 at 17:05

  Reply

  No el coneixia aquest cercador, però la veritat és que està molt ben pensat. L’he provat i m’ha agradat molt, se’l veu bastant senzill (m’agraden les coses senzilles!!!) i l’estètica recorda a Google amb un punt d’Apple. Si algú s’anima a traduir-lo al català ja estarà perfetcte! 🙂

  • guillem on 18 de maig de 2009 at 18:52

  Reply

  Hola Ferran, i benvingut al bloc 🙂

  Doncs encara hi ha una altra cosa que està prou bé

  http://google.com/linux

  llàstima que no existeixi google.com/gnu 😛

  Salut i molt bon apuhnt!

  • oriolsbd on 18 de maig de 2009 at 21:30

  Reply

  Hola, Roger.

  Quan, fa unes setmanes, vaig conèixer l’existència d’Uboontu, em vaig intentar posar en contacte amb el seu programador precisament per fer-ne la traducció (he traduït ja força programes, alguns dels quals he presentat a alliberats.cat 🙂 ). A dia d’avui, encara no m’ha contestat. Ho tornaré a intentar.

  Salut!

  • roger on 19 de maig de 2009 at 00:21

  Reply

  Ostres Oriol, no ho sabia això que eres un dels traductors que ajuden al programari lliure en català a tenir programes en aquest mateix idioma! Estic molt content, crec que fas una feina excel·lent. T’ho agraeixo sincerament!!!

  • oriolsbd on 20 de maig de 2009 at 14:04

  Reply

  Doncs sí. Porto gairebé 20 extensions del Firefox, i he traduït entre 10 i 15 programes “normals”. No sóc dels que més tradueixo, però aporto el meu granet de sorra.

  La veritat és que m’agrada molt fer-ho, i animo a tothom a que ho provi. És molt gratificant veure com la gent utilitza en català els programes que has traduït. 🙂

  • xavi on 20 de maig de 2009 at 15:19

  Reply

  Caram, ben fet Oriol!

  Continua intentant-ho amb això d’uboontu, curiosament acabo de veure que el seu creador es diu Rafael Proença, i això sona la mar de català… potser si recorda els seus orígens s’hi anima!

  • oriolsbd on 20 de maig de 2009 at 18:32

  Reply

  Ja li he enviat un altre missatge, a veure si em diu alguna cosa. 🙂

  Avui precisament he acabat de traduir un mòdul que em faltava del Scilab (la resta ja va entrar a la versió 5.1.1), un programa lliure semblant al Matlab. O sigui que, si em contesta el Rafael, segurament em podré posar amb Uboontu. 🙂

 1. Reply

  No la coneixia, aquesta!

  La de google.com/linux, sí, però aquesta, no: utilíssima, gràcies!

Deixa un comentari

Your email address will not be published.