El teu blog de Linux en català

Libre.fm

Què és Libre.fm? Doncs un clon lliure de Last.fm. Per entendre’ns, podríem comparar-ho amb identi.ca (potser també Jisko) i Twitter. La pàgina encara està en fase alfa, això es nota tant en el disseny de la web com en la configuració del servei. Però funciona.

Libre.fm

A mi m’ha funcionat (més o menys), però tarda una mica en aparèixer la cançó que estàs escoltant en aquell moment, al teu perfil.  Tampoc us espereu la vistositat de Last.fm; Libre.fm està encara molt en “verd” tot i que hi ha moltes coses previstes per implementar-hi.

Si us animeu a provar-lo, podeu trobar les instruccions al Wiki. Primer caldrà registrar-se a la web. I després seguir les instruccions segons el reproductor de musica que tinguem. Un cop configurat tot el funcionament és força similar al de Last.fm. Jo ho he provat amb Songbird perquè és el que tinc a mà, però si consulteu al Wiki trobareu instruccions per a varis reproductors de música: Amarok, ZOMG, SCROBD, LibreTunes, mpdscribble, foobar2000, Rhythmbox, XBMC Media Center,… Amb les proves que he fet, segons el Wiki, Songbird hauria de ser multiscrobbling, que jo he entès com que és capaç de poder registrar la informació tant a Last.fm com a Libre.fm, però pel que he vist no ho pot fer alhora, sinó que tens la capacitat que ho faci en una o en l’altre pàgina, així que potser de moment es complica una mica el pas de Last.fm a Libre.fm.

Caldrà estar atents a l’evolució d’aquesta pàgina. A veure si s’assenta com identi.ca, o no.
Si us animeu, al seu Wiki trobareu força informació interessant, com per exemple com exportar les dades del vostre perfil de Last.fm i importar-les a Libre.fm (jo no ho he provat).

I sí, es podria traduir al català. De fet ja he traduit les “cadenes” que de moment demanen els desenvolupadors que es tradueixin. Com me n’he recordat del llibre “Codi Rebel” al traduir la paraula hacker (en català: furoner)… 🙂

3 comments

  • Xispa on 18 de maig de 2009 at 12:32

  Reply

  Entenc que libre.fm seria un clon de last.fm, però com que representa que només hi haurà música sota llicència GNU AGPL, quina diferència hi hauria respecte a Jamendo (http://www.jamendo.com)?

  • aniol on 18 de maig de 2009 at 17:40

  Reply

  @Xispa: És que Last.fm i Libre.fm tenen una característica que els diferencia de Jamendo, i és l’audioscrobbling. L’audioscrobbling és enviar informació sobre quina música estàs escoltant per tal que es vagi construint un perfil amb estadístiques, llistes de grups i cançons més escoltades,… Potser consultar l’article de la Wikipedia en castellà que ho explica.
  El que es pretén amb Libre.fm és crear un sistema lliure d’audioscrobbling. Per tal de tenir una web lliure amb aquest sistema, o que si un ho vol, pugui crear-se la seva propia web per a tal sistema.

  • Aljullu on 18 de maig de 2009 at 17:45

  Reply

  Buf, el projecte encara està molt verd. Fins que no sigui tot més senzill de fer em sembla que no m’hi sumaré. Tot i que té molt bona pinta.

  @Xispa: Last.fm és molt més que la seva ràdio. Libre.fm tracta de copiar el component de xarxa social de Last.fm.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.