El teu blog de Linux en català

El teu correu a la safata del sistema!

Heus aquí un apunt que us pot ser útil si sou d’aquelles persones a les que no els agrada fer servir gestors de correu tipus Evolution o Thunderbird, però tot i així us agradaria rebre algun avís quan us arriba un nou correu: l’avisador de correu Mail Notification!

Aquesta petita aplicació consisteix en una icona que se situa a la safata del sistema i que, quan rebem un correu a alguna de les comptes especificades, t’ho assenyala.

safata

Per a instal·lar-la, a la terminal:

sudo apt-get install mail-notification

Possiblement us interessi fer que s’iniciï per defecte amb el sistema. Podeu fent-ho seguint la segona part d’aquest petit tutorial. L’ordre d’inici que heu d’escriure és:

mail-notification

La configuració de les diferents comptes de correu que vulguem és molt senzilla. Val per tots els servidors de correu (jo ho faig servir amb el Gmail i el correu de la universitat) excepte per, oh sorpresa, els simpàtics de Hotmail.

Aquesta és la pantalla principal:

Finestra principal del programa

Finestra principal del programa

Si cliqueu per les diferents pestanyes trobareu diverses opcions interessants, com per exemple, què voleu que passi quan cliqueu a sobre l’icona de la safata del sistema. Per afegir comptes, cliqueu a “Afegir” i se us obrirà una finestreta a través de la qual, coneixent quatre dades sobre el tipus de compte (si la bústia és POP3, IMAP, Gmail…) ho podreu configurar fàcilment.

Això és tot per avui. Espero que us sigui útil! Salut!

3 comments

  • xavi on 17 de maig de 2009 at 18:07

  Reply

  Acabo d’adonar-me que ara dóna la opció d’utilitzar hotmail, però no l’he provada pas així que no sé si funciona.

  • roger on 17 de maig de 2009 at 23:15

  Reply

  Hola Xavi, és molt bona idea aquesta aplicació que proposes. Molta gent no els acaben de fer el pes els gestors de correus (de totes maneres jo utilitzo Evolution) i aquesta podria ser-ne un substitut per tal d’estar al corrent del correu electrònic permanentment.

  Pel que fa a això que comentes del Hotmail, em sembla molt estrany. Jo tenia entès que necessitaves una clau que et proporciona Microsoft. Quan jo em vaig configurar el gestor de correus, vaig provar d’obtenir-la i em va sortir un missatge de Microsoft que em damanava diners a canvi del número. Ja em diràs, quina presa de pèl!!! Potser l’opció d’incorporar Hotmail a la aplicació va per allò que diuen que si ets dels primers que van utilitzar el Hotmail (no sé quants anys fa) sí que podies obtenir el número de franc.

  Vinga senyor, gràcies per l’apunt. I salut!!!

  • guillem on 19 de maig de 2009 at 12:07

  Reply

  Molt bon apunt Xavi!

  Jo fa temps que utilitzo el plugin “Gmail Notifier” per rebre avisos de correus nous del gmail quan tinc el firefox obert. Em va molt bé, tot i que ara l’utilitzo molt poc. Tanmateix l’opció que comentes em sembla encertada si no vols dependre del navegador web per estar informa’t de quan reps correus nous.

  Salut i alliberament! 😉

Deixa un comentari

Your email address will not be published.