El teu blog de Linux en català

OpenOffice.org 3.1 ja és aquí… però, i en català?

Han passat uns quants dies de confusió/expectació sobre el llançament d’OpenOffice.org 3.1 ja que mentre que alguns llocs webs ja anunciaven la seua disponibilitat, a la pàgina oficial encara no apareixia cap referència. A més, els paquets que es podien baixar eren només en la versió anglesa.

Finalment s’ha fet públic l’anunci del llançament, i si anem a la secció de baixades de la pàgina oficial ens oferirà la versió 3.1.0 per a “linux” “in Catalan”. El problema és que això ens portarà al final al rebost de Softcatalà, on encara no s’ha publicat aquesta versió en català (encara no tinc clar quan es publicarà, però no crec que triguen molt).

Tot i així, des del rebost és millor baixar en aquest cas les versions per a Windows o Mac, ja que la versió per a GNU/Linux sol ser un paquet comprimit amb diferents paquets que no cal compilar, però sí son una mica complicats d’instal·lar. Llavors, què passa si volem OpenOffice.org 3.1 JA, ací teniu opcions:

 • Si teniu Ubuntu, podeu fer servir aquests repositoris (amb aquesta clau gpg), tot i així encara no és la versió final la que es troba ací, sinó la RC2, i els paquets en català (ni de moltes altres llengües) no es troben disponibles encara [aneu en compte perquè al Gerard la instal·lació de l’OpenOffice amb aquest repositori li ha eliminat alguns paquets de català del sistema, com el thunderbird]:

deb http://ppa.launchpad.net/openoffice-pkgs/ppa/ubuntu jaunty main

 • Fedora 11 inclourà OpenOffice.org 3.1, eixirà a finals de mes (així que haureu d’esperar)
 • Si feu servir Debian, a la branca experimental trobareu els paquets d’OpenOffice.org 3.1

Per la resta, la cosa és complicada en el sentit que normalment sempre cal esperar a una nova versió per poder gaudir de les noves versions de programari ja que la compilació no és del tot senzilla. Si coneixeu altres mètodes per a altres distribucions, no dubteu en comentar-ho i ho publicarem.

http://fedoranews.org/tchung/openoffice.org/ooo-logo.gif

2 comments

  • Roger on 8 de maig de 2009 at 12:06

  Reply

  Parlant de softcatalà… acabo d’enviar un mail a info/softcatala.org comentant que els enllaços de descarrega estan massa amagats… La meva xicota i la meva mare, van ser incapaces de a traves d’openoffice, trobar com descarregar-ho.

  Estan posats allà en un requadre petitet a la zona de la pantalla que rep menys atenció, quan la descarrega es el mes important que té la pagina de softcatala…

  • Marc B. on 8 de maig de 2009 at 19:59

  Reply

  Roger,

  I l’hem rebut. El problema és que ara ens és inviable fer el redisseny que creiem que toca. Fa temps que estem mirant de fer retocs menors, que en els propers dies espero que estiguin implementats.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.