El teu blog de Linux en català

OpenOffice.org 3.1

Segons estava previst, avui ha estat alliberada la versió 3.1 de l’OpenOffice.org. Podeu veure les novetats que porta a la pàgina de noves característiques.

Una novetat que no hi veig, però que he pogut comprovar és la millora de compatibilitat amb els fitxers generats amb Microsoft Office 2007 (els docx i companyia). Amb OpenOffice.org 3.0, a la mínima que hi havia alguna cosa una mica diferent ja es veia tot desquadrat (o directament no es veia res). En canvi, amb OpenOffice.org 3.1, les proves que he pogut fer (que tampoc no han estat moltes, però sí significatives) han estat molt positives.

A més, s’ha habilitat uns repositoris del Launchpad per a poder instal·lar OpenOffice 3.1 a Ubuntu Intrepid i Jaunty. En realitat, són els mateixos repositoris que ja es van habilitar per poder tenir l’OpenOffice 3.0 a Intrepid. De tota manera, aneu amb compte si els utilitzeu. Em sembla que aquests repositoris encara no estan del tot “fins” per a OpenOffice 3.1. Si feu l’actualització a aquesta versió, us desinstal·larà aquests paquets:

language-support-xx
language-support-translations-xx
openoffice.org-help-xx
openoffice.org-l10n-xx

El primer efecte que té la desinstal·lació d’aquests paquets és que no veiem l’OpenOffice.org 3.1 en català, però pot tenir algun efecte (en principi només a nivell de configuració d’idioma o de traducció) en algun altre programa (tot i que jo encara no n’he trobat cap).

Una altra cosa que cal tenir en compte és que en aquest repositori encara no hi ha la versió definitiva, sinó la segona Release Candidate. Encara que no sigui la versió definitiva, segurament és prou estable per a poder ser instal·lada sense por.

Si voleu configurar aquests repositoris per a instal·lar-vos l’OpenOffice 3.1, heu d’editar el fitxer sources.list:

sudo gedit /etc/apt/sources.list

I afegir la línia següent:

deb http://ppa.launchpad.net/openoffice-pkgs/ubuntu jaunty main

Actualitzeu la llista de paquets:

sudo apt-get update

Per al nou repositori, us donarà un error, perquè no està ben configurada la clau d’encriptació del repositori. En aquesta anotació s’explica com instal·lar-se fàcilment aquesta clau.

Un cop la tingueu instal·lada, torneu a actualitzar la llista de paquets, i el gestor d’actualització us avisarà que teniu preparada aquesta nova versió de l’OpenOffice.org.

3 comments

  • xavi on 8 de maig de 2009 at 17:31

  Reply

  Quina sort que aquest món estigui en evolució contínua! Fa uns dies estava tenint problemes amb la importació de .docx, a veure si ara em funciona tot correctament.

  Bon apunt!

  • oriolsbd on 8 de maig de 2009 at 19:29

  Reply

  Jo era un dels pocs motius pels quals encara tenia la màquina virtual amb Windows. Tatxo els “docx” de la llista. 🙂

  • oriolsbd on 20 de maig de 2009 at 18:29

  Reply

  Si us heu instal·lat l’OpenOffice 3.1 seguint les instruccions que vaig donar i el voleu tenir en català, el Kimet explica com fer-ho en un dels seus missatges que hi ha a aquesta pregunta d’UbuntuForums:
  http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=1163437

  Salut!

Deixa un comentari

Your email address will not be published.