El teu blog de Linux en català

Mandriva 2009 Spring

S’acaba de publicar Mandriva 2009 Spring, una distribució francesa que va ser creada a l’any 1998 i que molts de nosaltres l’hem pogut conèixer com a Mandrake anteriorment. Aquesta versió porta les darreres versions del programari més popular:

  • KDE 4.2.2 i GNOME 2.26.1 i LXDE (un escriptori lleuger basat en KDE)
  • OpenOffice.org 3 i Mozilla Firefox 3
  • Sugar, una eina d’ensenyament per a xiquets
  • Songbird, i sembla que és la primera distribució que l’inclou per defecte
  • VirtualBox 2.2 (no queda clar si serà la darrera actualització)
  • Nucli 2.6.29

En aquesta versió també s’ha tractat de millorar el suport per als ultraportàtils i suporta completament l’Acer Aspire One (110 i 150), l’Asus EeePC, Classmate, Lenovo, MSI Wind i Samsung NC-10. Com sempre, per als temes de seguretat inclou tallafocs i control parental. Una cosa que m’ha sobtat ha estat que a l’instal·lar-la al VirtualBox, la integració del punter i resolució de pantalla ja estaven activades, cosa que significa que ja porta instal·lades les guest additions per defecte.

L’únic problema actual amb què ens podem trobar és que la traducció al català de Mandriva és incompleta. No estem parlant de l’escriptori o de les aplicacions generals, sinó de les eines pròpies de Mandriva a l’escriptori (panell de control, l’instal·lador…). Us recomanem que llegiu aquest article d’en Jordi Mas sobre el tema.

mandriva-2009-spring

Deixa un comentari

Your email address will not be published.