El teu blog de Linux en català

Integració de les notificacions del Firefox al notificador d'Ubuntu Jaunty

Amb l’arribada de notify-osd, el notificador d’Ubuntu Jaunty, que ara ens mostra en un requadret molt bonic diferents tipus de notificacions dels programes del nostre sistema, va suposar un canvi important en l’escriptori que gairebé a tothom va agradar.

Encara queden molts programes per integrar al notificador, un d’ells és el Firefox. Tot i així, ja s’estan fent coses i actualment podem aconseguir integrar-ho amb notify-osd mitjançant una extensió preparada específicament per a aquesta finalitat. Calen els paquets python, dbus, libnotify1, xdg-utils i python-notify, tot i que probablement ja els tindreu instal·lats.

Una vegada que instal·leu l’extensió, l’única cosa que heu de modificar són les pròpies notificacions del Firefox. És a dir, cal desactivar el requadret que apareix automàticament cada vegada que finalitza una baixada (si no ho feu, simplement us apareixeran dues notificacions: la del notify-osd i la pròpia del Firefox). Per desactivar la del Firefox, introduïu about:config a la barra d’adreces i cerqueu:

browser.download.manager.showAlertOnComplete

Haureu de canviar el seu valor (que serà true) per false. Amb això ja ho tindreu tot a punt. Recordeu que per a baixar l’extensió haureu de marcar la casella Permet-me instal·lar aquest complement experimental ja que encara es troba en desenvolupament.

firefox-notify

2 comments

  • Didac on 29 d'abril de 2009 at 09:46

  Reply

  brutal! sublim! com m’agrada !

  • Aljullu on 29 d'abril de 2009 at 15:55

  Reply

  Perfecte! 😉 Ara només cal que ho incloguin al codi estàndard del Firefox.

  Cal dir, per exemple, que els missatges d’extensions com el Gmail Notifier segueixen sortint de la manera antiga. =(

Deixa un comentari

Your email address will not be published.