El teu blog de Linux en català

Futur incert per a OpenOffice.org

A la pàgina web de Linux Magazine (en anglès) presenten una entrevista a Florian Effenberger, que forma part de la secció internacional de màrqueting de l’OpenOffice.org que ha estat feta per Linux Community. L’entrevista ha estat centrada en la qüestió de com afectarà l’acord final entre Oracle i Sun a OpenOffice.org

LinuxCommunity: Els empleats actuals de l’OpenOffice.org seran acomiadats per la compra de Sun per part d’Oracle?

Florian Effenberger: Pocs detalls de l’acord es coneixen a hores d’ara. Alguns analistes ja estan especulant, però ara mateix no es té informació quant a què passarà amb els empleats desenvolupadors de l’OpenOffice.org. Personalment, no veig cap perill seriós en el desenvolupament de l’OOo. Primer, i Oracle està al tant d’això, OOo ocupa un lloc molt important en el món del programari lliure. Segon, existeixen molts desenvolupadors de diferents companyies que estan involucrats molt activament en el projecte.

LC: Afectaran els esdeveniments recents a la pròxima publicació de l’OpenOffice.org 3.1?

FE: No. L’actual retard és degut a raons tècniques i no té res a veure amb l’adquisició. La segona candidata a versió final es publicarà en uns pocs dies i en uns dies més tard es publicarà la versió final.

LC: Penseu que Oracle tindrà un compromís econòmic amb el desenvolupament d’OpenOffice.org o StarOffice?

FE: Crec que Oracle coneix la importància de l’OOo. Si el seu desenvolupament futur està dins o fora del sostre d’Oracle, és complicat dir-ho en aquests moments.

LC: A quines oportunitats/perills creieu que ha quedat exposat l’OOo com a conseqüència de l’acord?

FE: OpenOffice.org és programari lliure. Els membres voluntaris només quedaran afectats per la compra de forma indirecta ja que OOo és independent i no pertany a ningú de forma exclusiva. Mirant els fets positivament, les discussions sobre la possible compra de Sun ja han acabat i ara tot s’ha calmat. Per descomptat que la compra es veu com una gran oportunitat de desenvolupament de l’OpenOffice.org. Estic segur que tots els involucrats saben això i esperem amb interès el futur que tots podem compartir.

Florian Effenberger ha estat un impulsor del programari lliure durant molts anys. És co-líder del projecte de màrqueting internacional de l’OpenOffice.org i també membre del management board of the non-profit OpenOffie.org Deutschland e.V. També és un contribuent freqüent en moltes revistes professionals arreu del món.

  • Alex on 25 d'abril de 2009 at 12:14

  Reply

  OpenOffice serà per Oracle el que Lothus Simphony és per IBM, una suite d’ofimàtica on implementaran plugins i aplicacions per l’usuari final.

  No la deixaran de desnvolupar, però potser tanquen codi, o deixa de ser gratuïta, o la desenvoluparan per cobrir les seves necessitats.

  O potser IBM fa Lothus Simphony lliure, ara que ja es gratuït.

  • Didac on 25 d'abril de 2009 at 12:38

  Reply

  aish que patirem, viam que passa amb MySQL també ..

  • àcrata on 25 d'abril de 2009 at 16:25

  Reply

  Alex, si l’OO està sota llicència GPL no el poden tancar, ha de romandre obert sempre.

  • Aljullu on 26 d'abril de 2009 at 10:20

  Reply

  El que no entenc és perquè Ubuntu, Debian, Gnome, etc. no s’involucren més en el desenvolupament de l’OOo sabent la importància que té.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.