El teu blog de Linux en català

Aprendre a mecanografiar amb KTouch

KTouch és un programa per aprendre a mecanografiar, desenvolupat per l’entorn gràfic KDE. KTouch us ensenya a escriure amb tots els dits sense haver de buscar les tecles per tot el teclat. Amb una mica d’entrenament, sereu capaços d’escriure amb molta més rapidesa davant l’ordinador.

KTouch proveeix l’estudiant de texts per a practicar. El programa comprèn diferents nivells que s’escullen en funció de la pròpia habilitat i destresa. El programa utilitza un sistema molt senzill, en el qual es pot veure la següent tecla a prémer i el dit que hauríeu d’emprar per aquesta tecla.

http://edu.kde.org/ktouch/pics/ktouch.png

KTouch té una sèrie de lliçons que estan constituïdes per nivells. Per superar un nivell s’ha d’arribar a una velocitat adequada i tenir un percentatge d’encert prou bo. Al primer nivell només tindrem dues lletres, la “f” i la “j”. Al segon nivell s’afegiran dues noves lletres, i així successivament fins que s’arribi al nivell 15, que és el màxim i en el qual s’acaba la lliçó. Per accedir a la lliçó en català anirem a Entrenament -> Lliçons predeterminades -> Català (autogenerat). Durant la sessió d’entrenament, s’obtindran estadístiques informatives comprensibles per ajudar-vos a analitzar el vostre progrés.

La primera vegada que inicieu KTouch, haureu d’ajustar la disposició de teclat anant a Arranjament -> Disposicions de teclat -> Spanish (es). D’aquesta manera podreu escriure els accents correctament, la ela geminada i la ce trencada. Per altra banda, també podeu configurar altres paràmetres del programa.

És adequat per a totes les edats i perfecte per a les escoles i universitats. Per instal·lar-lo ho podeu fer a través del gestor de paquets Synaptic. Si teniu qualsevol dubte sobre el seu funcionament, podeu visitar el manual d’ús. Recordar que KTouch és lliure i sota la Llicència Pública de GNU.

Si en comptes d’aprendre preferiu barallar-vos amb els amics, a veure qui escriu més paraules en un minut, podeu visitar aquesta pàgina web. Segur que us ho passareu molt bé!

  • oriolsbd on 24 d'abril de 2009 at 10:34

  Reply

  Ei, jo el vaig provar fa un temps i va molt bé. 🙂

  • guillem on 24 d'abril de 2009 at 12:13

  Reply

  Us animo als que no hagueu après mai a mecanografiar a apendre’n amb l’ajut d’aquest programa. És molt útil i realment s’aconsegueix fer les feines molt més ràpides i amb menys tensió ja que no s’ha d’anar mirant a la pantalla i al teclat respectivament, cosa que fica bastant nerviòs.

  • roger on 24 d'abril de 2009 at 14:57

  Reply

  Saber mecanografiar bé és una cosa molt important!

  Jo vaig conèixer el KTouch mentre mirava els programes que estan inclosos dins la distribució Linkat. Per cert, per als pròxims, estic preparant un apunt per presentar aquesta distribuició al bloc. Hi ha molt altres programes que segur que us agradaran!

  • jennifer on 20 de setembre de 2009 at 13:04

  Reply

  ke guay es la mecanografis con ktouch enorabuena a kien lo haya inventao os kiero xaooooooooooooooooooooooo

  • guillem on 25 d'octubre de 2009 at 11:41

  Reply

  Hola Jennifer, celebro que t’hagi agradat el programa i que l’hagis trobat útil. La veritat és que apendre a mecanografiar és de les millors apostes que es poden fer. A la llarga t’estalvies molt de temps molts de nervis pensant en on està cada lletra exactament. Salut!

Deixa un comentari

Your email address will not be published.