El teu blog de Linux en català

Comparativa de rendiment HardInfo

Avui us vull proposar que comparem una mica el rendiment dels nostres ordinadors per veure com canvia la cosa si és un portàtil, la relació entre el maquinari utilitzat i el rendiment real, les diferències entre màquines semblants amb distribucions diferents…

L’eina que farem servir serà el HardInfo, per a que tots tinguem les mateixes proves farem servir la versió disponible a getdeb, ja que no tots els repositoris tenen la mateix versió.
Aquí podeu trobar la versió 0.5.1 per a ubuntu hardy i intrepid, els de jaunty podeu fer servir la de intrepid. Aquests paquets també haurien de ser vàlids per la resta de distribucions basades en debian.
Per a la resta de distribucions podeu acudir a la pàgina oficial de descàrregues de HardInfo.

Un cop instal·lat el trobareu a Sistema > Preferències > System information and benchmark tool

Abans de fer els tests és recomanable no tenir res més en execució per tal d’obtenir una puntuació realista del que l’ordinador pot fer. Per a fer tots els tests de cop i obtenir les puntuacions  aneu al menú Information i feu clic a Network updater, seleccioneu les tres caselles i feu clic a synchornise. Després d’una estona de no tocar l’ordinador tindrem els resultats dels tests posats en una comparativa amb altres ordinadors, en l’últim apartat a baix a l’esquerra.

Indicaré els resultats del meu ordinador de sobretaula amb el que treballo normalment, com amb tots els tests de rendiment és important dir de quin maquinari disposem, el propi HardInfo us pot ajudar.

CPU: Intel Core 2 Duo E6850 a 3Ghz de fàbrica, però el tinc a 3,4Ghz
RAM: G.Skill 4x1024mb DDR2-800
Placa base: ASUS P5E amb chipset Intel X38
VGA: XFX Nvidia 8600 GTS de 256mb
SO: Ubuntu Jaunty 9.04 de 64bits

Si us voleu estalviar cercar dades, n’hi ha prou de posar processador, quantitat de memòria i sistema operatiu (important dir si és de 32 o 64 bits).

Bé, i els meus resultats són

Blowfish: 4.95
CryptoHash: 204.81
Fibonacci: 3.04
N-Queens: 7.64
FFT: 2.92
Raytracing: 4.42

Va, animeu-vos, i no mentiu, que tinc curiositat de si Jaunty és més potent que intrepid o altres distribucions.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.