El teu blog de Linux en català

VirtualBox 2.2… i paquets de llengua

El dia 8 d’abril es va publicar una nova versió del VirtualBox, un programari lliure de virtualització de sistemes operatius, amb unes quantes interessants novetats que comentarem a continuació.

Primer de tot, el suport 3D a dins de les màquines virtuals ja és estable. Si instal·leu un sistema GNU/Linux a dins amb Compiz, veureu que ja funciona correctament (abans no ho feia, tot i que estava disponible l’opció d’acceleració 3D, o era complicat aconseguir-ho).

Una de les noves opcions és la possibilitat d’importar/exportar màquines virtuals fent servir el format OVF. Això té unes possibilitats molt interessants ja que podrem importar màquines virtuals des d’altres programes de virtualització com l’VMware (si aquests fan servir el mateix format) o el qemu.

Podeu veure la resta de canvis a la pàgina oficial. Respecte a la traducció al català, la trobareu incompleta. La culpa ha estat meua per falta de temps durant aquestes dues setmanes (van publicar els nous paquets per traduir a finals de març i amb el poc temps que he tingut, ja va ser massa tard). La política del VirtualBox no permet afegir traduccions més tard i, a més, les afegeixen a les gran versions (és a dir, caldrà esperar a la versió 2.3 per tindre la traducció completa).

Tot i així, ja tinc els paquets de llengua traduits. Si els voleu descarregar i fer-los servir al vostre VirtualBox, és senzill. Baixeu el següent tar.gz, a dins trobareu dos fitxers que heu de copiar a la carpeta /usr/share/virtualbox/nls:

Sembla que no he estat l’únic traductor que no ha completat la traducció a temps: la traducció castellana, basca, portuguesa i d’altres tampoc es troben completes. Per tant estic pensant en proposar als del VirtualBox que admeten actualitzar els fitxers de llengua a les actualitzacions menors.

Per acabar, veureu que la traducció inicial l’hem passada a la variant central. La idea és aprofitar els scripts de traducció desenvolupats per Toni Hermoso per tal de passar de la variant central a la valenciana. A veure si ho podem fer per a la propera versió.

http://www.virtualbox.org/graphics/vboxlogodown.png

1 comment

    • Daerun on 16 d'abril de 2009 at 21:07

    Reply

    Gràcies pel treball.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.