El teu blog de Linux en català

Telefònica llançarà un mòbil amb Android la setmana que ve

Segons es pot llegir a Público.es, la setmana que ve Telefònica posarà a la venda el primer terminal a l’Estat Espanyol amb el sistema Android desenvolupat per Google.

Des de fa un parell de mesos ja sabíem d’aquesta notícia, però les dates no eren clares. Ara ja sabem que aquest mòbil, un terminal HTC Magic, tindrà un preu d’entre 0 i 299€ (segons programes de punts, portabilitat, etc.). La cosa va més enllà, però. I és que Vodafone també va anunciar que vendria un mòbil amb Android i sembla que de característiques superiors al de Telefònica.

Com ja vam comentar a un article anterior, GNU/Linux està cada vegada més present a les nostres vides i la posada en venda d’aquests mòbils no farà si més no que augmentar la seua popularitat. Probablement no tothom sabrà que el seu mòbil fa servir un sistema GNU/Linux, però deixarem de dependre completament de programari de sincronització que només funcione al Windows.

Jo encara m’esperaré a que altres s’ho compren per decidir si vull fer-me amb un o no. Per mi un mòbil és per cridar a la gent, tot i que no estaria mal fer-lo servir també per esbrinar on són les estacions del bicing (actualment l’iPhone és l’únic que pot saber-ho).

P.D. Visca la República!

androidtelefonica

  • Slarti on 14 d'abril de 2009 at 09:49

  Reply

  I el més que ve el HTC Dream, que ve a ser el mateix però amb el doble de ram, sense teclat fisic i amb més bateria per part de Vodafone

  Per mi és important el tema de la bateria perque tinc un Nokia N95 i el tema bateria es carrega el mòbil. No dura res i si escolta un xic de música i fas unes quantes fotos la cosa et dura un dia

  La gràcia d’aquestos mòbils és que ho pots tenir tot en un sol aparell, camera compacta, mp3, mòbil i altres cosetes. Però si la bateria no dura res no paga la pena gastar-s’hi la pasta

  PD: Visca la república, ei! la catalana

  • roger on 14 d'abril de 2009 at 12:10

  Reply

  Millor el telefon de vodafone, tot i que telefonica te un millor suport en català.

  • Aljullu on 14 d'abril de 2009 at 14:31

  Reply

  Fins que no en surti un de lliure que pugui utilitzar amb Simyo, res de res.

  A més, crec que és massa car…

  • PellRoja on 14 d'abril de 2009 at 15:50

  Reply

  A la feina hi han dos que el tenen, i esta força bé. La interfície esta feta amb java,que produeix que vagi una mica més lent. Incorpora un google maps que pot fer la funció de gps, i consola per escriure certes ordres.

  • edu on 14 d'abril de 2009 at 18:19

  Reply

  uhms, a mi em desagrada el teclat físic. és tal com ho van ensenyar fa mesos amb un prototip i… l’iPhone m’atrau més pel que fa a usabilitat. Sort que aquest porta android i segur que s’hi pot jugar amb unes APIs!

  • kirtash on 14 d'abril de 2009 at 19:58

  Reply

  Menys mal que han replantejat l’anterior, perquè era bastant lleig. M’encantaria tenir-lo…

  • Marc B. on 14 d'abril de 2009 at 23:42

  Reply

  I el tema del català, com està? Vaig instal·lar-me a Linux la virtualització, i només apareixia en 3 idiomes. Sent lliure, hom esperaria que es pogués traduir al català.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.