El teu blog de Linux en català

Ubuntu 9.04 beta

ubuntu-logoAquesta nit s’ha publicat la versió beta d’Ubuntu Jaunty. Ja som uns quants els que l’hem estat provant i tots hem coincidit en què aquesta versió és molt més ràpida que les anteriors. El temps d’arrencada s’ha reduït de forma dràstica i el funcionament general del sistema és molt més suau. Jo estic tenint problemes amb la meua targeta gràfica, una ATI 3650HD, però per la resta, a les mil meravelles. Podeu descarregar les imatges iso des dels següents enllaços:

Si voleu actualitzar JA des de la vostra Ubuntu Intrepid, heu d’obrir una terminal i escriure:

sudo update-manager -d

Llavors s’obrirà el gestor d’actualitzacions. Feu clic sobre Comprova i una vegada actualitzat us mostrarà una notificació indicant-vos que ja hi és disponible Ubuntu Jaunty. Jo he actualitzat i res no ha fallat. Tot i així, la instal·lació nova que tenia semblava funcionar millor que aquesta actualització des d’Ubuntu Intrepid (tot i que ha millorat).

Entre els problemes coneguts sembla que destaquen els problemes amb altres targetes gràfiques i els gestors d’entrada/eixida de les sessions, a més d’altres errors menors com el fet que les ciutats no estiguen en marcades en el seu lloc a l’hora de seleccionar en quin punt ens trobem.

A Softpedia han tornat a fer un repàs amb captures de la nova versió (sembla que hi ha un tio allà que no viu i que espera a que isca la darrera versió de les distribucions per fer-ne captures).

3 comments

  • roger on 27 de març de 2009 at 09:44

  Reply

  Que bo… 🙂 com tu dius, a la softpedia deuen tenir un tio que nomes escriu articles d’ubuntu i fa captures de pantalla de les alfa…

  Això de que vagi mes rapida i arrenqui de manera mes rapida sembla un motiu de pes per actualitzar-se… 🙂

  • Mitsu on 27 de març de 2009 at 12:50

  Reply

  Ja la tenim aquí!

  • Slarti on 28 de març de 2009 at 09:20

  Reply

  Ja la tinc instal·lada tot ven net i pulit en Ext 4.
  M’ha arrencat en 30 segons després de treure un parell de coses de l’arrencada que no utilitzare mai. Ei i sense el driver gràfic, que quan l’instal·li segurament seran uns 10 segons més com a minim

  De moment cap problema, tot i que aquest pas dubto que els vegi. Ahir a la nit després d’instal·lar ja hi havia 140 megues d’actualitzacions, i aquest matí 40, i de les bones, que ha traginat amb el kernel una estona :p

Deixa un comentari

Your email address will not be published.