El teu blog de Linux en català

Un programari del país acceptat pel Google Summer of Code

El traductor de codi lliure, Apertium, ha estat acceptada com una de les 140 organitzacions que formaran part del Google Summer of Code.

Apertium, és de fet el traductor lliure més útil i a l’alçada d’altres solucions comercials, ha estat desenvolupat per la Universitat d’Alacant amb la col·laboració d’entre moltes altres empreses i administracions, de la generalitat de Catalunya i del govern espanyol. Fa especial èmfasi en llengües minoritzades com el català, el gallec, l’occità, però sense oblidar-se del castellà, francès o italià.

Només 140 organitzacions han sigut acceptades, la majoria molt conegudes, com Debian, Ubuntu, OpenSUSE, Wine, MySQL, wordpress, Drupal, gairebé tot el programari lliure que fem servir hi serà d’alguna manera.  Dels noms que apareixen quasi bé tots els hem fet servir o ens sonen.

Si no m’enganya la memòria és l’únic projecte del país i veient els altres projectes participants això l’hi dona un cert prestigi. Ara només falta que algun estudiant hi vulgui participar agafant algunes de les seves propostes de millora.

Pels que vulgueu fer servir aquest programari lliure de manera local, està disponible als repositoris de Debian i per tant d’Ubuntu. Altrament us el podeu baixar de sourceforge o consultar les instruccions a la seva wiki o a la wiki de somgnu (tot i que aquesta última no sigui la més actualitzada 🙂 )

Si no us el voleu instal·lar també el podeu fer servir directament online i de manera gratuïta.

1 comment

    • rúfol on 23 de març de 2009 at 15:56

    Reply

    Es diu “un programa” o “una aplicació”, no pas “un programari”. El segon és un nom co?lectiu per a referir-se a un conjunt de programes.

    És que fa mal a la vista…

Deixa un comentari

Your email address will not be published.