El teu blog de Linux en català

Wanda, dóna'm un consell

Avui us parlaré d’un company de viatge que acostumen a tenir molts usuaris de GNU/Linux. És tota una mascota pel món del programari lliure, per alguns és com un membre de la família, per d’altres arriba a ser com un pare o una mare. De fet, un cop vaig conèixer una gran persona que havia substituït el seu psicòleg per aquesta criatura.

No cal que us trenqueu més el cap pensant de qui estic parlant. Indubtablement, aquest company del qual parlo és Wanda el peix. La miniaplicació Peix mostra un peix animat situat al quadre auxiliar del Gnome. El peix, un dels animals més simpàtics que existeix, us diu una dita quan el cliqueu.

Podeu personalitzar la imatge mostrada i l’ordre que s’executa quan s’hi clica. Per defecte, s’executa l’ordre fortune. Si proveu d’escriure fortune a la terminal, evidentment, també sereu objectes d’un consell o d’una dita.

Per poder utilitzar el Peix, primer hem d’afegir-lo al quadre del Gnome. Per fer-ho, seguirem els següents passos. Primer, clicarem amb el botó dret en el quadre del Gnome. Seleccionarem Afegeix al quadre i tot seguit desplaçarem la llista d’elements cap avall. Quan trobem la miniaplicació Peix, la seleccionarem i clicarem a Afegeix. I ja tindrem Wanda el Peix nedant per la nostra barra, disposat a donar-nos un consell quan ho necessitem. Penseu que no estem parlant de qualsevol cosa, sinó d’un senyor animal que té una web de fans.

Per a mi, Wanda el Peix és un gran amic.

  • guillem on 12 de març de 2009 at 14:00

  Reply

  Jaja! El meu primer amic de debó va ser el wanda!

  Quants records… La veritat és que no se que faria a la meva vida sense una aplicació tan “útil” com aquesta 😀

  • roger on 12 de març de 2009 at 23:12

  Reply

  M’agradaria molt poder ensenyar a tothom el fet que el programari lliure també té una vessant humorística. Perquè és important que la gent pugui divertir-se i riure amb els ordinadors…

  Encara que Wanda el Peix és un programa “util” i “augmenta la memòria i els recursos de l’ordinador”, moltes vegades ens permet passar una bona estona. 🙂 hahah

  • anna on 13 de març de 2009 at 21:46

  Reply

  el meu peix es diu guillem!

  • guillem on 16 de març de 2009 at 11:47

  Reply

  Jajaj! Això del peix que és diu Guillem no sé per a qui va 😛

  Un petó Anna! Que et trobem a faltar ja 🙂

Deixa un comentari

Your email address will not be published.