El teu blog de Linux en català

Bos Wars

Bos Wars és un joc futurista d’estratègia en temps real. El jugador ha de combatre l’enemic mentre els seus recursos de guerra estan en procés. Tot succeeix en temps real, al contrari d’altres jocs en els quals s’ha d’esperar el propi torn per atacar. La clau del joc consisteix a balancejar els recursos per a la guerra i per a les construccions privades.

Bos Wars té una economia de ritme dinàmic. L’energia es produeix en centrals elèctriques i el magma es bombeja des de zones volcàniques actives. Les unitats i els edificis també són construïts a ritme continu. El control de parts extenses del mapa permet augmentar l’economia. Per altra banda, controlar els punts estratègics (com són les carreteres i els ponts) permet definir una estratègia determinada per al jugador. El jugador guanya quan aconsegueix vèncer tots els seus rivals. És llei de selecció natural, guanya el més fort!

http://manual.sidux.com/meta-manual/lib/images-games/bos/bos2th.jpg

En el joc es pot seguir un tutorial per als jugadors principiants. A mesura que es va aconseguint més nivell i s’aprèn com funciona la dinàmica del joc, el jugador pot començar partides independents contra l’ordinador a diversos graus de dificultat, o pot iniciar una dura campanya que només aconseguiran finalitzar aquells que siguin més valents. Per últim, també és possible jugar contra adversaris humans a través de LAN o  internet.

Per aquells que vulguin instal·lar el joc, ho poden fer des del gestor de paquets Synaptic (la versió 2.5-1). A la pàgina web oficial del projecte trobareu més informació sobre el joc, totes les versions anteriors, mapes extres, captures de pantalla  i les respostes a les preguntes més usuals.

És un joc recomanat especialment per als antics fans de Commands & Conquer (sobretot aquells que vulguin ser lliures), i per a tots aquells que ens agraden els bons jocs d’estratègia. Espero que en gaudiu moltíssim!

  • oriolsbd on 11 de març de 2009 at 10:42

  Reply

  Molt bona l’anotació.

  Sempre s’ha dit que per a GNU/Linux hi ha pocs jocs. Segur que hi ha una part de raó en aquesta afirmació, perquè realment no n’hi ha tants com per a altres sistemes operatius. Però també és cert que per a GNU/Linux n’hi ha molts, i de molt bons.

  • guillem on 11 de març de 2009 at 12:35

  Reply

  Aquest joc és boníssim i personalment m’encanta! És un bici màxim, sobretot si com diu el Roger, t’agraden els jocs tipus commands and conquer, aquest no us decebrà 😉

  • jordi on 11 de març de 2009 at 12:40

  Reply

  Feia temps que no sentia de cap joc per a GNU/Linux. A l’últim que vaig jugar va ser al TuxRacer…

  • Roger on 11 de març de 2009 at 16:10

  Reply

  Estic d’acord amb en guillem, és un joc boníssim. De fet, jo no he pogut parar de jugar fins que no m’he passat totes les pantalles. Us el recomano!

  Pels que últimament no heu sentit a parlar sobre jocs per GNU/Linux, perparo un apunt amb un joc espectacular. Prepareu-vos…

Deixa un comentari

Your email address will not be published.