El teu blog de Linux en català

III Jornades de SIG lliure a Girona

Els dies 11, 12 i 13 de març tenen lloc a Girona les Jornades de SIG lliure, dedicades al programari lliure en l’àmbit del SIG (Sistema d’Informació Geogràfica). Enguany es celebra la tercera edició d’aquestes Jornades, que són de les més  importants a nivell nacional en l’àmbit del SIG, i s’hi inscriu gent de tot arreu del món per a assistir-hi (mireu la distribució dels participants en el mapa del món).

Els SIG faciliten l’anàlisi de dades geogràfiques per a presentar conclusions molt útils en diversos àmbits, com demogràfics, epidemològics, per prevenció d’incendis, etc. El seu estudi va molt lligat, encara que no és exactament el mateix, amb els sistemes de geolocalització (com el GPS) tant de moda últimament.

En aquestes Jornades, no només es parlarà de temes específics del SIG, sinó que també es tractarà de diversos temes relacionats amb el Programari Lliure en general.

Al programa de les Jornades hi figuren diversos col·loquis, ponències, taules rodones i tallers. Una de les ponències més destacades correrà a càrrec de Richard Stallman (que porta per títol “El perill de les patents de software”), però també hi haurà altres ponents de pes, com Malcolm Bain, un advocat molt versat en els diferents tipus de llicències de programari o Chris Holmes, president d’OpenGeo.

  • guillem on 11 de març de 2009 at 20:56

  Reply

  Ostres! Què interessant que sona. Llàstima que demà no hi podré anar 😛

  Això de veure l’Stallman en primera persona ha de ser tota una experiència! Aquí us deixo un video de la seva faceta de predicador, predicant per l’esglèsia dels emacs 😀

  Vídeo

  Visca Sant IGNUcius!!

  • oriolsbd on 11 de març de 2009 at 21:05

  Reply

  Ull, no us hi presenteu directament, perquè per a les Jornades hi havia unes inscripcions, i em sembla que ja no hi sou a temps.

  El vídeo és Brutal! 😀

  • guillem on 11 de març de 2009 at 21:19

  Reply

  Jajaja!! Normalment el tio sempre repeteix el mateix, però aquest tros que afegeix sobre “la verge dels emcas” és bonissima. Encara no ho habia sentit mai! I sobretot quan diu “i treure-li la virginitat d’emacs és un acte beneït” xD

  I ja ho sabeu, pels que no estigueu encara convençuts d’aquesta esglèsia, escolteu les seves paraules: “la nostra esglèsia té unes ventatges amb altres esglèsies que no vaig a mencionar. Per exemple, el ser sant en la esglèsia dels emacs no és indisipensable el selibat” xD

  És que és bonissim! 😀

  • jordi on 12 de març de 2009 at 10:13

  Reply

  Doncs el cert és que el tema de la Informació Geogràfica és interessant. He treballat en temes de gelolocalització (OziExplorer, etc) i no he trobat alternaitves bones en PL.

  Salut.

  • oriolsbd on 12 de març de 2009 at 18:51

  Reply

  Hola, Jordi.

  Em comenten que, en aquest sentit, el programa gvSig està molt bé. Està fet a València:
  http://www.gvsig.gva.es/

  Salut!

Deixa un comentari

Your email address will not be published.