El teu blog de Linux en català

Esdeveniments esportius a GNU/Linux (1).

Fa uns mesos, volia veure la fascinant final del campionat nacional de petanca del Kazakhstan, i no hi havia cap cadena nacional que l’emetés, o sigui que vaig haver de buscar-me la vida per a poder-la veure des de GNU/Linux. Al final, vaig trobar dues maneres de fer-ho. Aquesta és la primera de dues anotacions on les explicaré. Un dels problemes  que tenen és que la majoria d’enllaços són en idiomes no massa pròxims (xinès, hebreu, etc.) tot i que cada cop hi ha més enllaços en anglès i algun en castellà.

No sé exactament l’ample de banda mínim per a que vagin bé. L’únic que puc dir és que jo tinc contractades 3Mb i de totes dues maneres em va bé (encara que de tant en tant hi ha algun petit tall).

A l’anotació d’avui parlaré d’un sistema bastant senzill, però potser el que va més ràpid, senzill i amb menys decalatge de temps respecte de l’emissió real: la visualització directa per http. Quan he de visualitzar algun esdeveniment, per a mi és la primera opció.

A la pàgina d’inici de RojaDirecta, hi ha una agenda dels esdeveniments d’avui. Si feu clic sobre algun d’ells, veureu diferents enllaços a través del qual podeu veure’l. Tots aquells enllaços que hi posi “NO P2P” són els més interessants, perquè es veuen directament des del vostre navegador d’Internet, segurament el Firefox, sense haver d’instal·lar res, i tenen molt poc decalatge respecte de l’emissió real (uns 10 segons).

Simplement, feu clic a l’enllaç i us obrirà una finestra des del qual veureu l’esdeveniment escollit.

En la següent anotació parlaré de com visualitzar alguns dels que són P2P…

2 comments

  • guillem on 7 de març de 2009 at 12:29

  Reply

  Molt interessant això que comentes Oriol, de fet no savia que es poguessin veure partits directament des de http ni que hi estiguessin llistats aquí 🙂

  Tinc moltes ganes de veure l’apunt de demà ja que és una pregunta que la gent em fa i jo no la se respondre ja que tampoc m’ha interessat mai 😀

  A veure quina és l’alternativa que ens dones enlloc de baixar-nos el programa p2p per windows 🙂

  • Roger on 7 de març de 2009 at 13:56

  Reply

  Aquesta pàgina web és molt bona. Jo l’he feta servir per veure alguns partits del Barça que retransmitien per PPV. I realment hi pots veure de tot, sempre per cadenes d’aquestes estrangeres i de l’altra punta del món.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.