El teu blog de Linux en català

Autocompletant els ID3 tags a l'amarok!

Una de les funcions més interessants que ens ofereix l’amarok com a reproductor de música i contenidor de la nostra col·lecció músical és la possiblitat d’endevinar les etiquetes (ID3 tags) de les nostes cançons mp3. Això és interessant ja que ens permet tenir la nostra música ordenada i ens permet poder realiztar cerces de la cançó que volem, a més de visualitzar-se correctament en el nostre reproductor de música.

Editor d'etiquetes ID3

Editor d'etiquetes ID3

Per poder usar el plugin d’autocompletat dels ID3 tags, és tan senzill com clicar sobre una cançó amb el botó secundari, i clicar sobre l’opció “Edita la informació de la peça”. Llavors clicarem sobre el botó “Omple les etiquetes consultant MusicBrainz”. Arribats en aquest punt, segurament ens sortirà un error que ens dirà “error: «Fingerprinting of .mp3 files is not supported.”

Error

Error

Solucionar aquest problema és tran trivial com tancar l’amarok del tot. Assegureu-vos que no quedi minimitzat a la safata del sistema, i des d’una terminal executar la següent ordre

sudo apt-get install libtunepimp5-mp3

Ara ja podeu fer que l’amarok us ompli per vosaltres les etiquetes dels mp3 que no teniu ben complertes!

L'editor d'etiquetes en acció!

L'editor d'etiquetes en acció!

Val la pena comentar tambè per aquells usuaris que com jo, tampoc tinguin els noms de les cançons ben escrits en els noms dels fitxers de música, que poden renombrar els fitxers correctament i amb un estil comú de forma quasi automàtica utilitzant el programa pyrenamer. Podeu trobar com fer-ho en aquest apunt.

  • oriolsbd on 6 de març de 2009 at 18:44

  Reply

  Molt bo.

  Acabo de descobrir que unes peces d’Aerosmith que tenia catalogades d’un disc, realment eren d’un altre. 🙂

  Saps si es pot fer l’autocompletat de forma massiva?

  Salut!

  • guillem on 7 de març de 2009 at 12:21

  Reply

  Doncs la veritat és que no en tinc ni idea. El que si que és cert és que anar d’un en un canviant-li el nom és un pal, però bé, tambè fa que siguis tu qui hagi de sel·leccionar la cançó correcta amb el que és menys probable que t’equivoquis sel·leccionant nom de la canço i àlbum.

  Pel que dius de froma massiva, l’únic que se m’acut és anar sel·leccionant el botó que hi ha a baix que fica següent, així no cal anar obrint el menú de canvi d’etiquetes.

  Per cert, saps d’algun programa per a gny/linux que puguis programar els clics del ratolí? Seria una bona forma de fer aquest procès més autòmatic 😀

  • oriolsbd on 7 de març de 2009 at 18:54

  Reply

  Sí, hi hauria d’haver algun programa “tipus macro” que recordés el camí que va seguint el ratolí, i els clics que va fent, i després els repetís tans cops com vulguem. 🙂 Seria genial!

  • guillem on 11 de març de 2009 at 12:18

  Reply

  Hola Oriol,

  Buscant després de preguntar-ho al forum d’ubuntu i buscar una mica d’infromació sobre el tema al google, he trobat el següent programa que ho permet fer xnee. L’únic problema que s’ha de llegir una miqueta per apendre’l a fer funcionar però pot ser una bona inversió de temps.

  Aquí hi ha un bon article que explica com fer-ho.

  Pel que m’he documentat jo el programa xnee, que es pot instal·lar des dels repositoris, consta de dos programes, el cnee (per línia de comandes) i el gnee (amb interfase gràfica).

  Si l’aprnes a fer-lo servir diguem alguna cosa, que m’interessa moltíssim 🙂

  Salut!

Deixa un comentari

Your email address will not be published.