El teu blog de Linux en català

La Generalitat es ven a Microsoft

Patètica notícia…

Acord amb Microsoft per promoure continguts digitals a les aules

Conveni per crear continguts i col·laborar en l’àmbit de la innovació educativa

El Govern i Microsoft han signat avui un conveni per a la creació de continguts digitals educatius. L’objectiu és proporcionar a la comunitat educativa recursos i formació necessaris perquè els estudiants puguin desenvolupar el seu màxim potencial. L’acord l’han firmat el president de la Generalitat, José Montilla, i el CEO de Microsoft, Steve Ballmer. El president ha destacat que acords com aquest “ajuden a fer créixer el català a la xarxa”. El president, que ha agraït “l’aposta que fa Microsoft pel català”, ha recordat que el domini .cat simbolitza la presència de la nostra llengua en la societat digital.
En virtut de l’acord es posarà en marxa, entre d’altres iniciatives innovadores, una experiència pilot de dotació d’ordinadors amb pantalla tàctil (Tablet PCs), que començarà en un institut de Lleida i que preveu la implantació d’un nou projecte d’aula experimental en la qual alumnes i professors podran fer un ús intensiu i personalitzat d’aquests ordinadors. Igualment es fomentarà la comunicació entre els centres i les famílies a través de l’ús de serveis on line en català, fomentant, per exemple, la creació de comunitats virtuals. Així, la plataforma Live@Edu de Microsoft oferirà de franc comptes de correu personalitzats i en català.
El president i Steve Ballmer, president i CEO de Microsoft, han rubricat l’acord al Palau de la Generalitat, en un acte que també ha comptat amb la presència del conseller d’Educació, Ernest Maragall, i la directora general de Microsoft Ibérica, María Garaña.

Des de epkis.cat, també donem suport a totes les plataformes que s’han unit per manifestar-se en contra de la Generalitat que ha premiat a Microsoft per ” l’excel·lent ” treball que ha fet traduint l’apartat del Live Mail per davant de la gran quantitat d’equips de traducció de projectes lliures en les quals col·laborem molts dels amants del Programari Lliure. Podria dir que és patètic una altra vegada però ja ho he dit, així que diré que és penós.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.