El teu blog de Linux en català

Solucionar el problema 'gpg' amb els repositoris de launchpad

Molts d’aquells qui heu afegit repositoris de launchpad al vostre ubuntu rebreu, cada vegada que actualitzeu un missatge del tipus:

W: GPG error: http://ppa.launchpad.net intrepid Release: Les següents signatures no s’han pogut verificar perquè la clau pública no està disponible: NO_PUBKEY 60D11217247D1CFF
W: Potser voldreu executar apt-get update per a corregir aquests problemes

Aquest problema prové pel fet que cada vegada que s’afegeix un repositori de tercers, cal afegir també una clau gpg que d’alguna forma assegura que allò que estem baixant i instal·lant és correcte i no suposa cap perill per al nostre sistema.

En principi no hi ha cap problema amb els repositoris de launchpad ja que es troben íntimament relacionats amb Ubuntu. La qüestió és que és necessari afegir la clau gpg si volem evitar aquest avís cada vegada que actualitzem.

Des dels fòrums d’Ubuntu han creat un script que ho soluciona tot de forma molt ràpida i senzilla. Només cal baixar-lo, descomprimir-lo i obrir una terminal per executar-lo. S’ha d’executar de la següent manera:

sudo ./launchpad-update intrepid

“intrepid” es refereix a que tenim Ubuntu Intrepid. Si teniu cap altra, doncs especifiqueu el nom. Amb això, ja no us donarà mai més l’error de clau gpg.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.