El teu blog de Linux en català

GCstar, gestor de col·leccions personals

GCstar és una aplicació lliure que permet gestionar les nostres col·leccions de pel·lícules, música, llibres i bàsicament qualsevol cosa que siga col·leccionable. Aquesta aplicació no fa només un llistat de les coses que tenim, sinó que a més permet “situar” cada cosa així com indicar si li l’hem prestada a algú i qui és eixe “algú”.

El programa ens permet crear diferents tipus de col·lecció predeterminats (pel·lícules, vídeo-jocs, sèries, etc.), crear una col·lecció personalitzada o bé importar-ne des d’un altre gestor de col·leccions. Però una de les característiques més interessants és que tenim un botó de “Cerca informació” que permet trobar informació concreta sobre pel·lícules, sèries, o qualsevol altra cosa que tinguem a la col·lecció. D’aquesta forma s’omplen els camps automàticament i ens estalviem feina.

Existeix un apartat de documentació a la pàgina del projecte amb molta informació sobre com fer servir el programa (tot i que es troba en anglès). Realment el programa és suficientment intuïtiu com per a no necessitar esbrinar res. El resultat és  una col·lecció ben organitzada, amb molts paràmetres a omplir i que ens permetrà no oblidar-ne mai més a qui li he deixat aquella peli que tant ens estimem o aquell llibre que ens va regalar la nostra mare quan érem xiquets.

El programa es troba traduït al català i existeixen paquets precompilats per a diferents distribucions, tot i que generalment el trobareu als repositoris sense gaire problemes (simplement cerqueu el nom “gcstar”). També existeixen versions per a Windows i MacOSX.

gcstar

  • Mitsu on 5 de març de 2009 at 10:31

  Reply

  El provarem! Gràcies

  • Hermes on 5 de març de 2009 at 22:30

  Reply

  Amic Pau, m’has fet un gran favor sense adonar-te’n.
  A dalt a l’esquerra de “Documentation” unes lletretes gairebé microscòpiques diuen “Version Francaise” un idioma en que em defenso.

  • guillem on 7 de març de 2009 at 13:17

  Reply

  Molt bon programa!

  Precisament el meu pare fa temps em va preguntar si hi havia algun programa que catal·logues cds i mp3 i permetés gestionar etiquetes i va acabar usant-ne un de privatiu. Ja li ho comentaré!

  Salut!

 1. Reply

  Quina aplicació més impresionant! Adeu Tellico!

Deixa un comentari

Your email address will not be published.