El teu blog de Linux en català

Ubuntu 9.04 ja és més ràpida que Ubuntu 8.10

Un dels objectius marcats per a Ubuntu 9.04, després de la baixada de rendiment que s’havia estat produint des d’Ubuntu 7.04, havia estat la de augmentar la seua eficiència i velocitat.

Amb la publicació de la quarta alfa s’ha aconseguit que el temps d’arrencada passe dels 29 als 21 segons. Tot i així, és clar que el temps d’arrencada no és un indicatiu real de l’eficiència d’una distribució.

A Phoronix n’han fet uns quants tests de rendiment i en moltes proves totes dues versions es troben igualades, tot i que sempre amb algun petit avantatge per a la nova versió d’Ubuntu. És important remarcar que no han fet servir el sistema de fitxers ext4, cosa que probablement haguera aconseguit un rendiment encara major. Els tests on més avantatge s’ha aconseguit són els següents:

test-810-904test-810-904-2test-810-904-3test-810-904-4

Ubuntu 9.04 no s’alliberarà oficialment fins a l’abril, però sembla que ja va pel bon camí. Els diferents tests mostren un augment general del rendiment, i això sense tindre en compte que amb ext4 aquest rendiment haguera augmentat encara més. Tot això, amb la reducció de més d’un 20% del temps d’arrencada, promet.

2 comments

  • Slarti on 17 de febrer de 2009 at 11:02

  Reply

  Vaig provar l’ultima Alpha pel virtualbox així que no vaig poder veure si era ràpida o no. Era massa alpha, no tenia ni el fons d’escriptori nou i el nou notificador a part de ser lleig com un pecat, petava molt.

  Ja dic, alpha total, però li tinc unes ganes impresionants. prometen més velocitat i amb un nou sistema d’arxius

  • Alberto on 18 de febrer de 2009 at 20:19

  Reply

  Ara la pregunta es: els drivers de les targetes grafiques via estaran incloses??

  Gracies!!

Deixa un comentari

Your email address will not be published.