El teu blog de Linux en català

Firefox, l'alternativa

El Firefox és un programa que ens permet navegar per Internet i visualitzar les pàgines web. El firefox és programari lliure. Això significa que qualsevol persona pot veure com està fet el programa, modificar-ne el codi,  copiar-lo i descarregar-lo d’Internet sense estar delinquint.

Això ha portat a que moltes persones del món contribuïssin al seu desenvolupament i l’ha transformat en el navegador més robust i segur del mercat, ja que com tothom pot veure com està fet, quan es troba un error ràpidament es soluciona i el programa s’actualitza en molt poc temps.

El Firefox està en en català,  el podem utilitzar per Windows, GNU/Linux i Mac, bloqueja l’spam, permet buscar paraules a les pàgines web mentre anem escrivint el mot, podem aturar les descarregues i si es penja ens permet recuperar el que escrivíem.

Podem personalitzar el nostre navegador Firefox i afegir-li les característiques que volem amb les extensions. Aquestes són petites millores que la gent crea per millorar i personalitzar el seu navegador i posa a disposició de tots els internautes. Extensions com l’Adblock ens permeten no veure mai més publicitat en les pàgines web.

Aquest març arriba la versió 3.1 del Firefox, us animo doncs, a que si per vosaltres la llibertat no és cap futilesa  el descarregueu i el proveu. No quedareu decebuts.

Article publicat al periòdic “La Bicicleta“, número 4 (febrer del 2009)

iceweasel

Deixa un comentari

Your email address will not be published.