El teu blog de Linux en català

Apedaça una aplicació

Sovint en el món gnu ens trobem en la situació que hem d’aplicar un patch a un fitxer. Quan això passa normalment ens sol entrar molt mal rotllo i ho deixem estar. Avui us explicaré com superar aquesta por i aplicar el pedaç amb èxit 😀

Primer de tot hem d’entendre que és un pedaç. Un pedaç és un fitxer el qual es pot reconèixer per acabar amb l’extensió .diff. Tal i com el seu nom indica, aquest fitxer és un document de text pla que només conté les linies de codi que han canviat del fitxer original, i de vegades no ens queda més remei que aplicar-ne un perquè pels desenvolupadors sol ser una solució còmoda a l’hora de distribuir actualitzacions de programari.

Ara com s’aplica? Doncs ben fàcil. Primer de tot ens hem de fixar amb la primera linia del fitxer. Posem per cas que volem actualitzar el programa de seguiment d’errors bugzilla de la versió 3.2 a la 3.2.2. Així, la primera linia del fitxer bugzilla-3.2-to-3.2.2.diff tindrà el següent aspecte

diff -urN –exclude=CVS –exclude=’*.pdf’ bugzilla-3.2/attachment.cgi bugzilla-3.2.2/attachment.cgi

El que ens interessa d’aquí és on es farà el canvi, que ho he marcat en negreta. És important doncs que ens fiquem al mateix nivell que on hi ha el directori bugzilla-3.2, i ja només ens queda aplicar el pedaç, que ho farem amb l’ordre següent

patch -p0 < bugzilla-3.2-to-3.2.2.diff

Si el nom de la carpeta s’ha canviat, ara s’ha de renombrar per poder aplicar el pedaç. Un cop aplicat tornarem a deixar el nom que estava.

* Nota pels que volgeu instal·lar el bugzilla: Heu de tornar a fer correr l’escript d’instal·lació per tornar a generar el programa. Es farà amb la comanda següent executada dins del directori on hi hagi instal·lat el bugzilla

./checksetup.pl

Deixa un comentari

Your email address will not be published.