El teu blog de Linux en català

HP crea la seua pròpia intefície per a ultraportàtils

hp-mi-home-screen

HP ha publicat una versió pròpia, modificació d’una altra versió d’Ubuntu Hardy, dissenyada per a ultraportàtils, concretament per al model HP Mini 1000 Mi Edition. Les aplicacions instal·lades per defecte són l’OpenOffice.org, Firefox, Thunderbird, Sunbird, Pidgin i d’altres. Sembla que no és gaire difícil instal·lar altres aplicacions com The Gimp o qualsevol altra que per defecte s’hi trobe als repositoris d’Ubuntu.

Com comentàvem, el més especial d’aquest ultraportàtil és la interfície per defecte creada per HP, que no té res a veure amb una interfície normal d’Ubuntu ni tampoc amb la d’Ubuntu Notebook Remix. Quan s’inicia l’escriptori el primer que s’observa és una barra de cerca, un llistat dels llocs preferits i dreceres a música i fotos.

També tenim el  “Start New Program, una llançadora d’aplicacions, el “Settings manager” per gestionar la interfície d’una manera teòricament més fàcil de les que ja coneixem. Sembla que també han afegit l’anomenat HP MediaStyle, un centre multimèdia des d’on es pot navegar, escoltar i veure música, fotos i vídeo.

Sembla que estem davant d’una de les més atractives interfícies fetes fins ara. Sembla que HP s’ha pres seriosament això de fer servir GNU/Linux i aquesta interfície està pensada per a tots aquells que no tenen ni idea no de Windows o GNU/Linux, sinó d’ordinadors.

Encara no se sap si aquesta interfície es quedarà només als ultraportàtils d’HP. En poc temps permetran crear un disc usb de restauració des de Windows. De fet, des de GNU/Linux ja és possible fer-ho (una altra cosa és la compatibilitat que puga tindre amb els vostres ordinadors ja que està fet per al Mini 1000).

Sembla que tot i això, existeixen repositoris d’HP que contenen aquesta intefície. Podeu tractar d’afegir-los i instal·lar-los des de Synaptic tot cercant per un paquet anomenat glassy-bleu-theme.

2 comments

  • Roger on 6 de febrer de 2009 at 11:56

  Reply

  No se per quin motiu es va decidir que el mes accessible d’un escriptori han de ser uns arxius i uns gadgets que tenen poca utilitat, a part de mostrar informació que mai fem servir. I els botons que mes accedim, han d’estar amagats o ben petits a dins d’un menu.

  El que hauria de ser mes accessible (es a dir accessible amb menys clicks) ha de ser el que fem servir més cops. Així, el que tothom fa quan obre el seu ordinador (netbook, portatil o sobretaula) quan no esta treballant i inclus quan ho esta fent es buscar alguna cosa a internet, o anar a alguna pàgina. Per tant em sembla genial posar-hi aquesta interficie, inclus en tots els ordinadors.

  • Pau on 6 de febrer de 2009 at 22:53

  Reply

  Home, jo preferisc aquesta interfície davant de la del notebook-remix…

Deixa un comentari

Your email address will not be published.