El teu blog de Linux en català

Canviar la mida d'imatges i rotar-les amb un sol clic

Existeixen diverses maneres de canviar la mida d’imatges i rotar-les o fer altres operacions bàsiques a un sistema GNU/Linux: podem fer servir qualsevol editor d’imatges com El Gimp, Krita, Gwenview, etc. Però a vegades només volem fer això ràpid, sense obrir cap programa: només fen clic amb el botó dret del ratolí sobre la imatge i triant la nova mida o simplement indicant quants graus girar.

Fer-ho és senzill amb un script del nautilus (generalment per a GNOME) anomenat Nautilus-image-converter que es pot instal·lar des del vostre gestor de paquets (possiblement no estiga disponible a totes les distribucions, a Fedora i Ubuntu hi és). Una vegada instal·lat, caldrà que obriu i tanqueu la sessió o, més fàcil, que obriu una terminal i executeu l’ordre:

killall nautilus

Per tal que nautilus es torne a iniciar i apareguen les noves opcions al menú del botó dret. Ara ja podreu comprovar que fent clic amb el botó dret sobre qualsevol imatge tindreu l’opció Resize image… o Rotate image…

nautilus-image-converter

Quan feu clic sobre qualsevol de les dues opcions s’obrirà un diàleg que us permetrà triar entre canviar la mida a mides ja establertes pel programa, reduir la imatge en un tant per cent o bé triar la mida personalitzada que vosaltres vulgueu en el cas del menú Resize images…

resize-image

En el menú Rotate image… tindreu l’opció de girar uns graus ja pre-establerts o bé els graus que vosaltres vulgueu. No cal res més. L’únic “problema” és que els diàlegs estan tots en anglès. La traducció no requerirà gaire temps ja que hi ha poques cadenes.

2 comments

  • jadellla on 2 de febrer de 2009 at 10:33

  Reply

  Vaja, jo fa temps que el tinc instal·lat aquest script però em surt totalment traduït al català. Pot ser que siga perquè tinc l’ubuntu?

  Ací tens les meves captures, serveix-te’n com vulgues.

  http://img261.imageshack.us/img261/2818/resizeandrotate1ef1.jpg
  http://img165.imageshack.us/img165/6307/resizeandrotate2zn1.jpg

  • Pau on 3 de febrer de 2009 at 12:48

  Reply

  És possible que això siga perquè jo faig servir Fedora en lloc d’Ubuntu i a Ubuntu estiga una versió posterior (o anterior) que estiguera traduïda.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.