El teu blog de Linux en català

Apagar la pantalla del portàtil sense apagar l'ordinador

Segur que moltes vegades us heu preguntat com es pot fer per apagar la pantalla d’un ordinador portàtil, sense haver d’apagar l’ordinador o aturar-lo temporalment. Qui no ha desitjat que el portàtil tingués un botonet per poder apagar la pantalla, així com el tenen els monitors o les pantalles planes connectades amb els ordinadors de taula.

Aquest recurs és molt útil de cara a apagar la pantallà en cas que algun intrús arribi a l’habitació i l’usuari estigui veient alguna pel·licula compromesa… o per aquells que estan jugant a l’ordinador i en teoria estan fent deures… ja sabeu de què va quan s’ha d’apagar la pantalla de sobte. Tothom en sap les raons!

L’única cosa que hem de fer és crear una llançadora, i a l’opció “ordre” escriure la següent comanda:

xset dpms force off

Propietats de la llançadora

D’aquesta manera, un cop executem la llançadora, veurem com la pantalla de l’ordinador s’apaga, i es torna a encendre amb qualsevol moviment del ratolí o per qualsevol acció del teclat. Una bona suggerència és posar la llançadora a la barra auxiliar de l’escriptori. Així hi tindrem un accés més fàcil i ràpid! I podrem utilitzar-la en cas d’emergència!

  • Chema on 2 de febrer de 2009 at 12:25

  Reply

  Tot un geni!

  • pol on 2 de febrer de 2009 at 16:00

  Reply

  aiaiai…
  http://alliberats.org/estalvia-energia-i-concentrat-apagar-pantalla-amb-un-boto/

  haig de dir que a mi no em va funcionar la comanda, li haig de dir quin display apagar, i, tot i així, només funciona executada en el terminal. Ben curiós…! Quan arribi a casa ho re-provaré, per si les coses han millorat 😛

  • guillem on 2 de febrer de 2009 at 17:44

  Reply

  jaja mai va malament recordar coses útils 😉

  doncs pol, si no et funciona quan creis la llançadora sel·lecciona l’opció executar en terminal. sinó prova les altres opcions. el cas és que quan l’executis no fagis res. sinó tambè pots provar amb

  sleep 2; xset dpms force off;

  així retardes dos segons l’execussió de la comanda

  ja diràs si et va!

  • guillem on 2 de febrer de 2009 at 17:50

  Reply

  ah per cert, quin bloquejador d’spam teniu? nosaltres usem el wp-spam free, però te el desaventatge que sin no s’usa un navegador compatible amb javascript no permet que els usuaris ens deixin comentaris :S

  • pol on 11 de febrer de 2009 at 21:24

  Reply

  tenim? Tinc diràs! jajaj Et refereixes a spam blocaire o de servidor de correu?

  Encara no tinc un servidor de correu, així que el segon no aplica i pel primer, com que no tinc gaire spam, de moment no m’he molestat a fer-ne servir.

  Sorprenentment, avui he tornat a probar la comanda i ja em funciona… la màgia de les actualitzacions! En el seu moment tampoc em funcionava executant-la com a terminal, només si l’hi posava jo en el terminal.

  Srry per contestar tant tard! Sempre m’oblido de posar el follow-up dels comentaris

  • Roger on 11 de febrer de 2009 at 23:07

  Reply

  Me n’alegro que et funcioni la llançadora per apagar la pantalla. Jo ho he provat en els portàtils dels meus companys i a tots els ha funcionat!

Deixa un comentari

Your email address will not be published.