El teu blog de Linux en català

Jolicloud, un nou sistema operatiu per a ultraportàtils

Jolicloud és un sistema operatiu (una distribució bàsicament) que està basat en GNU/Linux i que segons s’ha estat comentant a la xarxa, aconsegueix un gran equilibri entre velocitat d’arrancada, aspecte i optimització per a tasques relacionades amb la navegació i l’anomenat cloud computing.

Diem que “es comenta a la xara” perquè el projecte encara es troba en fase de proves i no està disponible per al públic. Diuen que ja funciona a tots els portàtils Asus Eee i d’altres portàtils amb la plataforma Intel Atom. La interfície ha estat dissenyada tenint en compte l’amplada de la pantalla d’aquests ordinadors.

Els desenvolupadors han publicat una primera captura de com seria l’escriptori de Jolicloud. Certament sembla moderna i inclou per defecte transparències i una organització de les aplicacions prou intuïtiva i funcional. Aquests tipus d’interfícies també tenen la finalitat d’aconseguir funcionar amb les pantalles tàctils que es posaran de mode en no molt de temps.

Ja veurem com evoluciona el projecte. Fins que no hi haja una versió pública, mantenim el dubte sobre si és “real” o només una invenció de tantes.

jolicloud

2 comments

  • sefirotsama on 26 de gener de 2009 at 13:43

  Reply

  És GPL? Almenys codi obert?

  I si no et conectes a internet que pasa amb el cloud computing??

  No ho veig molt clar això…

  • Pau on 26 de gener de 2009 at 23:10

  Reply

  Ja, massa interrogants… Per això comente que ja vorem. Teòricament hauria de ser GPL.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.