El teu blog de Linux en català

Super TuxKart 0.6

Logotip del Super TuxKartProbablement algun cop haureu jugat al Super Mario Kart, el Crash Team Racing… jocs amb els típics personatges de videojocs (el Mario i el Crash Bandiccot, en aquests casos) que tenen la característica de presentar curses a velocitat vertiginosa amb trampes, lluites i qualsevol cosa que ens pugui passar pel cap. Són jocs de conducció on el realisme és el menys important per donar pas a la diversió.

Fa un parell de dies es va alliberar el Super TuxKart 0.6, una nova versió d’un joc d’aquest tipus lliure i multiplataforma. El joc ha millorat moltíssim en els darrers dos anys i cada cop presenta una millor jugabilitat.
supertux

Es pot jugar sol o amb multijugador (en sistema de pantalla partida, encara no hi ha possibilitat de jugar per Internet) en diversos modes de joc:

  • Quick Race: ens deixa seleccionar el personatge, el circuit, el nivell de dificultat, el nombre de contrincants i el de voltes i ja podem jugar.
  • Gran Prix: diverses curses en què anem guanyant punts depenent de la posició on quedem.
  • Time Trial: com les curses però sense caixes de sorpresa.
  • Follow the leader: curiós joc en què cada un cert temps s’elimina el darrer classificat. Cal tenir en compte, però, que hi ha un cotxe anomenat “líder” que qui l’avança perd.
  • 3 Strikes Battle: joc multijador en què en un circuit tancat es tracta d’atacar tant com es pugui els teus adversaris.

Hi ha nou personatges per escollir, molts de nous d’aquesta versió, tot i que també se n’han eliminat de versions anteriors. Alguns són inventats i d’altres són “famosos” com el Tux o el drac de Mozilla. El nombre de pistes d’aquesta versió s’ha elevat a tretze (sense comptar les dues del mode 3 Strikes battle).

En aquesta versió 0.6 s’ha canviat completament la física del joc: ara costa molt més girar, ja que s’ha creat una nova tecla per poder “derrapar”. Durant la cursa anirem trobant caixes de sorpresa que en passar-hi per sobre ens donaran una arma per atacar els altres pilots, aquestes armes són molt variades, com una pilota que en tocar-la explota, un pastisset-bomba, un xiclet que en passar-hi per sobre et relanteix, un desembussador per dificultar la vista als adversaris o un paracaigudes per fer que vagin més lents. A més de les caixes, hi ha zones que si les trepitgem sortirem disparats a més velocitat, pells de plàtan que en xocar-hi ens faran anar més lents i unes ampolles de Nitro (en les antigues versions eren pomes) que ens permetran millorar el rendiment del cotxe.

També s’han fet millores en el menú, el so i la inte?ligència artificial dels contrincants; així com alguns dissenys millorats de pistes ja existents.

El joc està disponible per a Windows XP, Vista i Mac OS X; també podem trobar el seu codi font per compilar-lo per a Linux. Si ens esperem uns dies, però, apareixeran paquets precompilats per a les principals distribucions.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.