El teu blog de Linux en català

KOffice 2.0 beta5

KOffice 2.0 està tenint un desenvolupament molt molt lent. Tenint en compte que es va començar a desenvolupar gairebé paral·lelament amb KDE4, l’arribada de la beta 5 no ha estat cap gran notícia ja que sembla que la comunitat de programari lliure no està molt interessada. És clar que no només per això, sinó perquè la gran majoria amb OpenOffice.org en tenim prou.

Ara bé, OpenOffice.org ha estat darrerament criticat per la política que es du a terme. Sembla que Sun és l’amo i controlador d’aquesta suite i les aportacions externes no són del tot benvingudes. Per eixa raó, altres companyies entre les que es troba Novell van iniciar el projecte www.go-oo.org, on es comenta que estan en contra de l’assignació del copyrigth, de polítiques de llicència imposades des d’empreses al projecte, etc. Des de Sun acusen a go-oo de ser un projecte en contra de la filosofia del programari lliure que vol promoure tecnologies de Microsoft i d’altres.

Per aquesta mateixa raó, KOffice 2.0 és interessant, a l’igual que ho podria ser GOffice o d’altres suites lliures. No puc evitar preguntar-me què passaria si Sun quebrara: si la gran part dels desenvolupadors d’OpenOffice.org estan pagats per Sun, aquesta gent no crec que continue treballant per amor a l’art -almenys amb la mateixa intensitat que ho estan fent- si Sun ja no els paga. Què passaria amb Java o MySQL?. En fi, això són altre tipus de qüestions.

Mentrestant tenim una nova beta de KOffice 2.0 amb un millor suport per a ODF, s’han corregit tots els errors dels quals s’ha informat respecte a la beta anterior, s’ha unificat l’aspecte gràfic de tota la suite, sembla que ja serà possible fer-la servir a Windows, MacOSX i Linux sense molts problemes (gràcies a KDE i la migració de Qt a altres plataformes). Aquesta suite integra:

Sembla que no hi ha paquets precompilats per a cap distribució en aquest moment, caldrà descarregar i compilar.

http://static.kdenews.org/jr/koffice-oo.png

  • Usuari on 16 de gener de 2009 at 08:15

  Reply

  Potser sóc l’únic, però estic esperant provar el koffice des que va començar el seu desenvolupament. Potser em decebrà, però l’Openoffice el trobo pesat i poc pràctic… i això que el faig servir a diari!

  Creuaré els dits…

  • Usuari on 16 de gener de 2009 at 08:17

  Reply

  Ho sento pel duplicat… això dels errors m’ha traït!

  :-/

  • àcrata on 16 de gener de 2009 at 10:59

  Reply

  De moment el KOffice està be per a treballar amb tu mateix, però quan has d’enviar documents i rebre, t’ixen els problemes de compatibilitat :s
  Encara està molt verd en eixe aspecte, ho dic per que l’he utilitzat fa poquet i m’ha passat.

  • guillem on 16 de gener de 2009 at 11:58

  Reply

  Doncs a mi l’openoffice no m’agrada gens. La trobo una suite pesada, lenta i amb exes de “featurities”. El Koffice no l’he provat pero m’agradaria fer-ho, si sabeu d’algun repositori o paquet deb digueu-ho 🙂 Personalment utilitzo des de fa temps l’abiword i el gnumeric. Son molt bons programes, potents i simples i sense estar carregats d’opcions inecessaries. Tal com s’ha comentat per aqui, l’OO noms l’utilitzo per quan haig de rebre fitxers.

  • usuari on 16 de gener de 2009 at 18:19

  Reply

  Fa uns dies que estic probant la beta de windows 7 i tot i que em sap greu dir-ho és realment bona, em sembla molt que o ubuntu -linux es posa les piles o gnu-linux per a usuari morirà sense gairebé haver despegat.

  • Pau on 17 de gener de 2009 at 01:26

  Reply

  És clar que hi ha usuaris per a tot i de tots els colors i que aconseguir més usuaris és una cosa bona per a GNU/Linux. Tot i així, la finalitat és la llibertat de programari i, en això, Windows dista molt d’apropar-se ni un pel a Ubuntu o a qualsevol altra distribució.

  Tot i així, cal felicitar a Microsoft si és que realment Windows 7 és un avenç en alguna cosa que no siga aspecte gràfic. Per ara sembla que arrenca en 20 segons, i això “ja és algu”.

  • Deckard on 18 de gener de 2009 at 19:16

  Reply

  Suposo que el KOffice encara ha de madurar més, al igual que l’OO, encara que és evident que aquest darrer està més desenvolupat. Espero que vagin solucionant els problemes de compatibilitat (ara que sí és un dels vertaders objectius dels desenvolupadors). L’OO està bastant bé, encara que és cert que és una suite una mica feixuga, però està plena de bones característiques. El fet de tenir a Sun al darrera, té les seves coses bones i les seves coses dolentes, com tot.
  Windows 7? No m’interessa gens, gràcies. N’he tingut prou, de Windows!

Deixa un comentari

Your email address will not be published.