El teu blog de Linux en català

Dust + Mashup + el fons de KDE4, voilà!

Fa un temps que no parlàvem de temes per a l’escriptori. Ahir un dels nostres companys em va preguntar quin era el tema que tenia instal·lat en veure el vídeo que havia creat sobre el docky. Primerament, comentar que això va ser una instal·lació neta d’Ubuntu (ja que amb Fedora no vaig poder instal·lar el Docky). En qüestió de 3 minuts s’aconsegueix eixe aspecte, us explique com.

 1. Descarregueu el tema Dust. Necessitareu tindre instal·lat el motor gtk-murrine (fedora el té instal·lat per defecte, i ubuntu intrepid crec que també). Una vegada descarregat, aneu a Sistema > Preferències > Aparença i s’obrirà la finestra d’aparences. Heu de fer clic sobre Instal·la i seleccionar el paquet que heu descarregat (no heu de descomprimir-lo!). Una vegada instal·lat el tema apareixerà al llistat de temes i simplement l’haureu de seleccionar.
 2. Seguidament descarregueu el tema d’icones Mashup 3. El procediment és igual que abans: sense descomprimir el fitxer descarregat, aneu a Sistema > Preferències > Aparença, Instal·la i el seleccioneu. Us demanarà si voleu aplicar el nou tema d’icones, accepteu.
 3. Ara heu de descarregar el fons d’escriptori. Si us en recordeu, és el que vam comentar l’altre dia sobre el que seria el fons per defecte de KDE4. Simplement descarregueu el fons que siga de la vostra resolució i podreu afegir-lo només fent clic dret sobre l’escriptori, Canvia el fons de l’escriptori. Haureu de fer clic sobre Afegeix per tal d’afegir el nou fons descarregat. Una vegada seleccionat, tanqueu.
 4. Per últim, com es pot comprovar al vídeo, veureu que vaig eliminar la barra de sota. Això es fa fent clic al botó dret sobre la barra i dient-li que suprimisca el quadre. Hauríeu de tindre en compte que caldria aleshores afegir el llistat de finestres al quadre de dalt (botó dret sobre el quadre, Afegeix al quadre i al llistat seleccioneu “Llista de finestres”.

I això és tot. Sé que per a molts tot això és trivial, però mai està de més recordar les tasques més bàsiques que es poden fer a l’escriptori GNOME.

tema1

  • LitusMayol on 15 de gener de 2009 at 09:28

  Reply

  MOLTES GRÀCIES PAU!!!

  De debò, moltíssimes gràcies. eheh. Amb la resposta ja en tenia prou, però explicar-ho tan i tan bé no té preu! Merciii!

  • Ferran on 15 de gener de 2009 at 09:29

  Reply

  Estic en un moment de dilema, Ubuntu o KDE? Jo mai m’havia fet aquesta pregunta, ja que KDE el trobava desde sempre bastant horrible tant estèticament com sobretot a nivell de tasques d’usuari (i això que vaig començar amb Mandrake quan tenia 9 anys!) però vist lo vist ara amb KDE4 estic començant a canviar d’idea…aver com acaba la cosa!

  • Ferran on 15 de gener de 2009 at 09:30

  Reply

  Això de despertar-me pel matí tant d’hora no és bo, volia dir Gnome o KDE xDD

  • Pau on 15 de gener de 2009 at 09:43

  Reply

  Jajjaajja, ja deia jo…

  Tot i així, jo estic molt excitat esperant les distros amb KDE 4.2… és molt possible que em canvie.

  • Joan on 15 de gener de 2009 at 10:04

  Reply

  Que sàpigues que el teu tema ja és també meu. 😉

  Fa temps buscava algun tema fosc però per a mi el Darklooks i el Darkroom ho éren massa (sobretot dins el writer).

  • Joan on 15 de gener de 2009 at 10:14

  Reply

  Els últims cops que he afegit un comentari a un dels teus posts m’han aparegut aquestos warnings: http://img55.imageshack.us/img55/4106/warningno6.jpg. Així i tot he pogut comprovar que que s’envia correctament. ¿?

  • Pau on 15 de gener de 2009 at 11:19

  Reply

  Sembla que això és culpa de l’extensió user-agent-spy. Crec que l’han actualitzat i pot ser ha canviat alguna cosa a la cridada que s’ha de fer amb php. Ho miraré, gràcies Joan!

  • albir on 1 de febrer de 2009 at 14:26

  Reply

  uep,

  Estan be aquests posts perque normalment no m’hi miro gaire amb la part visual i si t’ho trobes fet es superutil

  apunta un altre que esposa el theme aquest, ara vaig a provar el gnome-do

  salut!

Deixa un comentari

Your email address will not be published.