El teu blog de Linux en català

Posar accents al amsn en ubuntu

Els accents al amsn fallen molt perquè no fa servir els paquets de gnome, sinó que agafa els de KDE i a més el programa en sí és una mica especial.

El primer que farem serà desinstal·lar el sistema SCIM de gestor de disposicions de teclat. Anem a synaptic i cerquem per scim, marquem per a desinstal·lar tots els paquets que comencin per scim i apliquem els canvis.
Ara hem de tenir instal·lats tots els paquets de català, per això posem aquesta ordre en un terminal:

gksudo apt-get install  kde-i18n-ca kde-l10n-ca language-pack-ca language-pack-ca-base language-pack-gnome-ca language-pack-gnome-ca-base language-pack-kde-ca language-pack-kde-ca-base language-support-ca language-support-translations-ca language-support-writing-ca

Segurament molts dels paquets ja els teniu instal·lats però amb això ens n’asegurem, ara anem a Sistema > Administració > Suport d’idioma i és possible que ens ofereixi instal·lar alguna cosa, si ens ho demana li diem que ho instal·li, un cop estigui, en la finestra que surt, ens assegurem que el català estigui marcat, que sigui l’idioma per defecte i també mirem que no tinguem marcat el suport per a introduir caràcters complexos. Un cop ho tinguem, fem clic a d’acord, reiniciem l’ordinador, i ja hauríem de tenir accents al amsn.

Si algú té algun problema amb algun dels passos o fent això no se li soluciona, que obri un tema als fòrums.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.